16 augustus 2019 Redactie WijZijnTilburg

MAX LEIDT JE ROND LANGS ALLE NESTEN IN DE PIUSHAVEN

Max is de haven meester, hij weet dan ook alles over de planten en dieren die er leven in de Piushaven.In deze aflevering over het broedseizoen varen we langs de broedende vogels en hun nesten. Zo komen we meerkoeten, muskuseenden en futen tegen!
1min 39

Cultuur


[VIDEO] TIMM BRENGT NIEUWE SINGLE EN VIDEOCLIP UIT

De Tilburgse rapper Timm, voorheen Timmietex, heeft afgelopen vrijdag een nieuwe single en videoclip uitgebracht. Het nummer heet ‘Kopje Onder’ en gaat over een disfunctionele relatie.

POP-UP STADSSTRAND VOOR THEATERS TILBURG

TILBURG – Noem het Strand aan de Concertzaal, De Schouwbeach of Theaters aan zee, de kogel is door de kerk: Het Tilburgse stadsstrand komt dit jaar alvast terug als pop-up versie op het voorplein van Theaters Tilburg. Op maandag 8 juli gaat de hotspot, Beachy genaamd, open en op vrijdag 12 juli is de officiële opening.

[VIDEO] OPENING VAN HET SPOORPARK NADERT

Het is bijna zover, het moment waar heel Tilburg op heeft gewacht: de opening van het Spoorpark! Oftewel Central Park Tilburg Edition. Het uitgestrekte park dat is gerealiseerd op het voormalige Van Gent & Loos terrein midden in onze schôone stad, viert de opening met een openingsweekend met een boordevol programma.

DE TILBURGSE HALLEN: EEN ECONOMISCHE BROEDPLAATS

Bas Verberk (D66) maakte vandaag het heugelijke nieuws bekend dat zijn motie voor een economische broedplaats is aangenomen! Dat is goed nieuws voor startende ondernemers, onderwijs en sociaal maatschappelijke instellingen. Samen met Linda Oerlamans (ONS Tilburg) en Dwayne Heuvelmans (Groen Links) heeft hij het plan voor ‘De Tilburgse Hallen’ gepresenteerd aan de gemeenteraad. Nog meer plek voor jonge ondernemers en creatievelingen in de toekomst! Dat klinkt als muziek in onze oren. 

POLLY WIL EEN HONDENSPEELTUIN!

Hondenbaasjes en hondenliefhebbers opgelet! Ingrid Mutsaers-Obbens, Femke Tops en Dominique zijn een initiatief gestart om een hondenspeeltuin in Tilburg te realiseren. Want zij geloven dat er in Tilburg een plek mist waar de hond vrij los kan lopen, zijn energie goed kwijt kan en soortgenoten kan ontmoeten. De gemeente wil graag dat de hondenspeeltuin een burgerinitiatief wordt, echter, als er voldoende handtekeningen worden verzameld mag het idee gelijk gepresenteerd worden in de gemeenteraad! 

[VIDEO] TRANEN VALLEN OP RODE ROZEN BIJ HET LEVENSLIED

Een festival is natuurlijk één groot feest, maar hoe tof is het als je ook nog eens met een prijs 🏆 naar huis gaat? Gina July bedenkt voor verschillende evenementen bijpassende challenges en daagt de bezoekers uit! Een goedgevulde mand met prijzen en creatieve spellen en opdrachten brengen haar en de bezoekers in bijzondere of hilarische situaties. Deze keer was ze bij het festival van het Levenslied en vielen er tranen op rode rozen, precies zoals “Fransje Bauer” ooit zong.