11 TIPS OM MET JE CARNAVALSHEIMWEE OM TE GAAN.

Sheridan carnaval
Tja, we weten allemaal hoe de vork in de steel zit. Inne grote boutzooi is het. Van ons 11 tips hoe je toch, binnen alle beperkingen, maximaal carnaval kunt ervaren. Op geheel willekeurige volgorde.

1. ‘T Opstoetje kijken.
Tilburg laat zich weer van haar creatieve kant zien. Toen de Opstoet vorig jaar niet door kon gaan door een storm, filmde C.V. Tis Veur Mekoar een mini-Opstoetje met wagens van Playmobil. Dit jaar zijn zij de samenwerking aangegaan met Ontdekstation013. Samen moedigden ze Tilburg aan om mee te bouwen aan deze grootse Opstoet. De wagens zullen van Playmobil, hout, papier-maché en nog veel meer gemaakt zijn. Ontdekstation013 moedigt de deelnemers ook aan om te upcyclen. Hierbij worden materialen verwerkt tot iets nieuws, waardoor het niet in waarde daalt.

Op zondag 14 februari om 14:11 zijn de wagens te aanschouwen op Omroep Tilburg.

2. Carnavals Bingo.
In de categorie coronavermaak passeerden de afgelopen tijd een hele hoop bingosoorten de revue, maar de carnavalsbingo is nieuw in zijn soort!  De eerste avond van carnaval wordt hierdoor een groen-oranje knaller! De gratis CarnavalsBingo van De Vos en de Craen wordt een avondvullende show met spelletjes, verrassingen en prijzen. Schrijf je voor donderdagmiddag 13:00 uur in met een mailtje naar info@devosendecraen.nl. Je krijgt dan op tijd je bingokaart(-en) thuisgestuurd. Er zijn inmiddels al meer dan 300 deelnemers aangemeld!

3. Schrobbeler klappen in het Spoorpark.
Samen met Schrobbeler hebben ze in de Spoorpark kiosk een aantal lekkernijen ontwikkeld! Wacht dacht je van een warme chocomel Schrobbeler? Of een Schrobbeler Espresso? Maar ook de “ouwerwetse” borrel staat op de kaart. Kun je toch nog ergens je munten op de bar kapot slaan! Ook aan de coronaregels is gedacht: “Wel achterover tikken en doorlopen, geen polonaise aan mijn kiosk” valt te lezen op instagram.

4. Je eigen carnavalsvuur maken.
Alles is anders dit jaar, toch mag het carnavalsvuurtje nooit gedoofd worden volgens STOOQ, een Tilburgse vuurschalenfabrikant. Ze hebben een bijzonder Carnavalsvuur ontworpen om samen, in huiselijke sfeer en lekker buiten in de tuin, toch carnaval bij te vieren. Daarnaast maken ze 11,11% van de opbrengst over naar een carnavalsvereniging bij jou in de buurt. Zo dooft hun vlammetje niet en kunnen ze, als het weer mag, flink uitpakken!

Carnavalsprogramma


5. Carnavalswandeltocht (11 km).
De Vos en de Craen organiseert nog iets leuks: namelijk een groen-oranje wandeltocht van 11 kilometer door Tilburg. Tijdens de wandeltocht loop je – uiteraard met je kiel of andere carnavalsoutfit aan – een coronaproof wandeltocht langs verschillende leuke carnavaleske bezienswaardigheden. Je kunt starten tussen 10:11 uur en 14:11 uur. Als jij de wandeltocht helemaal uit loopt, dan verdien je ook nog eens een echte groen-oranje wandelonderscheiding.

De groen-oranje wandeltocht staat op zaterdag 13 februari en zondag 14 februari op het programma. Deelname is helaas niet meer mogelijk.

6. Zelf een silent disco carnaval vieren.
Voor ieder met een groot huishouden of een gezellig studentenhuis kan een silent disco carnaval bij uitstek dé oplossing zijn voor carnavalsheimwee. Bij silentdisco.xxx (bekend van vrijwel alle silent disco feestjes in het Tilburgse) zijn zogenaamde “Thuisboxen” te bestellen met hierin enkele koptelefoons en een zender. Plug & Play, telefoon of laptop inprikken en gas op die spotifylijst!

7. Veul Gere in concert.
“Tis nie aanders, we zitten dees jaor ammòl solo thuis meej carnaval. Mar om nog un bietje leut te hebben, presenteren wij: Veul Gère in Concert,” de ultieme carnavalslivestream! (Wellicht ook top in combinatie met punt 6.)
Voor maar 1,11 euro staat Veul Gere bekant in je woonkamer, samen met o.a. Buren van de Brandweer en Wilbert Pigmans.

8. Op Kruikenjacht.
Schrobbelèr roept samen met Lamme Frans je daarom op om aan iedereen te laten zien dat je van dit enorme mooie feest houdt en dat je andere carnavalsvierders een hart onder de riem steekt. Doe daarom mee aan de #Kruikenjacht.
Zet van zaterdag 30 januari tot en met dinsdag 16 februari een kruik Schrobbelèr voor het raam en kleed de vensterbank zo carnavalesk mogelijk aan. Door mee te doen maak je kans op een paar hele ludieke prijzen! Tijdens carnaval gaat Lamme Frans op Kruikenjacht en elke dag zal hij ergens aanbellen om één van de prijzen uit te reiken!

9. Alle 11 afleveringen van de KruikenTv Docu bingewatchen.
In maar liefst 11 afleveringen laat KruikenTv het gemis van carnaval zien vanuit de bouwhal. Duivelse dilemma’s spelen onder de bouwers: wagens laten staan; afbreken; onderdelen hergebruiken; of aan een volledig nieuwe wagen al gaan beginnen zodra het mag. “Maar de schrik heerst toch ook wel dat bouwers op zoek gaan naar een andere hobby nu er niet gebouwd mag worden, wanneer het seizoen dan weer aantrekt zijn we misschien hele goede vakmensen kwijt”, aldus Janneke van Iersel, één van de geïnterviewden. “Dat d’n opstoet tot tweemaal toe zou worden afgelast, zoiets kun je nooit bedenken”, voor enkele verenigingen is de domper nog groter omdat ze hun jubileumjaar in het water zien vallen. Het gedeelde leed, de twijfel, maar ook de saamhorigheid en passie komen in de serie allemaal voorbij.


10. De Kruikenbox.
In de box zit alles wat je nodig hebt voor een leuk feestje thuis: Een paar blikken echte Kruikenzeik bier, Schrobbelèr, worstenbroodjes van Theo Pastoor, versiersels en een playlist. “Je hoeft alleen je pekske aan te trekken en gaan met die banaan”. De Kruikenbox kan besteld worden via de website: www.kruikenbox.nl en kan in de week voor carnaval opgehaald worden. “Daar staat de mensen nog een leuke verassing te wachten.”

11. Gewoon lekker thuis solo.
Speul je liever met jezelf? Ga Solooooooooo en gebruik deze tips.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.