TILBURG HEEFT EERSTE VR-RESTAURANT BELEVING VAN NEDERLAND

Vanavond krijgen we van onze minister wellicht te horen hoe lang de horeca haar deuren nog gesloten moet houden. Maar Ricky van Gastrobar RIX is er wel een beetje klaar mee. De muren zitten al strak in de verf, de glazen blinken zo hard dat je een zonnebril op moet en de vloer is inmiddels zo vaak gepoetst, dat je er van zou kunnen eten. Teleurstellende tijden, maar Ricky gaat hier creatief en ondernemend mee om. Hij heeft een 4D beleving laten maken, waardoor je thuis letterlijk omringt kunt zijn door RIX.

Het Piusplein ligt er verlaten bij, maar op het hoekje bij Rix staat de deur open. Vanuit de keuken klinkt gerommel. De voorbereidingen voor aanstaande weekend zijn in volle gang en een aantal dagen geleden hebben er opnames plaatsgevonden voor Rix’ nieuwste idee.

Want wie denkt dat VR voor Virtual Reality staat, heeft het deze keer mis. Virtual Restaurant is nu namelijk meer van toepassing! Ricky Spijkers hoorde in een aflevering van RTL Boulevard over een virtual reality editie van de Milaan Fashion Week en direct begon er in zijn hoofd het één en ander te borrelen. Hij belde direct met het Tilburgse bedrijf Livewall om te checken of zij mee wilden werken aan het eerste virtual reality restaurant voor thuis in Nederland. Maar, het gaat dus verder dan alleen VR. Alle zintuigen worden geprikkeld, want naast dat je in RIX lijkt te zitten, proef, ruik en voel je ook de gerechten.

Via de website van Gastrobar RIX kun je deze VR-RIXPERIENCE boeken. Je kunt de box met drie gangen en drie bijpassende drankjes ophalen of RIX komt het bij je bezorgen. Je krijgt hier een virtual reality bril bij, waarin je jouw smartphone kunt zetten. Door je VR-bril op te zetten, geniet je van een 360 graden, 4D experience in het restaurant. Je krijgt uitleg van de chef-kok over de gerechten en legt de bediening van de gastrobar je volledig in de watten.

Ricky is trots op het concept. “Veel restaurants bezorgen hun gerechten nu thuis, maar ik wilde meer beleving van Gastrobar RIX toevoegen. Met de VR-bril lijkt het alsof mensen letterlijk bij ons in de zaak zitten te genieten van hun diner. Zo kunnen mensen toch nog een soort van uiteten.”

 

Wil jij dit arrangement boeken?
Dat kan via de website van Gastrobar RIX. Het arrangement, met VR-beleving kost €44,50 per persoon. Het is vanaf twee personen te boeken en je kunt het ophalen of het wordt thuis afgeleverd. Je krijgt een driegangenmenu, drie bijpassende drankjes, een RIX-bonbon voor bij de Schrobbelèr als afsluiter en natuurlijk een VR-bril voor de algehele beleving. De VR-RIXPERIENCE is overigens ook vegetarisch en/of alcoholvrij te bestellen.

In eerste instantie is het arrangement op 8, 9, 10 (Moederdag), 15 en 16 mei te boeken. Maar mochten de maatregelen rondom het Coronavirus worden verlengd en blijkt dit concept een succes, dan wordt de termijn uiteraard verlengd. Daarvoor kun je het beste de social media kanalen van Gastrobar RIX in de gaten houden.

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.