AFVALDUMPING TILBURG LOOPT DE SPUIGATEN UIT

Dat we er hier in Tilburg af en toe een klerezooi van maken, is inmiddels geen nieuwe informatie. De foto's van afvaldumpplekken en met-rotzooi-overgoten containers vliegen je in facebookgroepen met regelmaat om de oren. Nu de wachtrijen bij de milieustraat door corona langer zijn dan bij de Efteling, maken we er samen al helemaal een bende van. Dobro, het bedrijf dat bedrijfsterreinen schoonmaakt is er wel een beetje klaar mee. Ze schakelden YouTuber HarryActie in om het in beeld te brengen.

Koelkasten, autobanden, commodekasten, lampenkappen, knipafval, 12-delige loungesets of gewoonweg grof puin. Bij Dobro kijken ze er niet meer van op. Een duivels dilemma: Ze willen het illegaal storten niet belonen, maar het is wel belangrijk dat onze stad schoon is. Om ongedierte en verloedering tegen te gaan, ruimen ze het toch op. Terwijl het hun verdienmodel is om bedrijventerrein te onderhouden, is de maat nu vol en trekken ze aan de bel. Ze schakelden programmamaker HarryActie in om de zooi op camera vast te leggen en hopen zo ons allemaal met onze neus op de feiten te drukken.

“Er zijn een aantal vaste plekken waar mensen met regelmaat afval dumpen” laat Dobro in de video weten. Ze maken deze plaatsen met regelmaat schoon. “Maar sinds corona loopt het de spuigaten uit.” Er lijkt geen einde aan te komen, wanneer het net is opgeruimd, ligt er al weer nieuwe zooi. Om verdrietig van te worden, “maarja, dan zet ik gewoon een knop om en ruim ik het alsnog maar wéér op” zegt Geert, een Dobro medewerker.

It’s a sad, sad situation. Maar alleen samen lossen we deze op. Meldt afvaldumping op de site van Dobro, of gebruik de BuitenBeter App. Daarnaast is de Gemeente bezig met een mobiele milieustraat én komt er mogelijk een derde milieustraat, in samenwerking met de Tilburgse Kringloopwinkels.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.