5 keer studentenkroegen in Tilburg

Wanneer de introductieweek afgelopen is en het studeren weer begint, kunnen de nieuwe studenten in Tilburg het echte uitgaansleven gaan ontdekken. Van maandag tot en met zondag is er ergens in de stad wel iets te doen bij de vele horecagelegenheden. Wij hebben een overzicht gemaakt van 5 toffe kroegen in Tilburg waar je als student naartoe kunt om een drankje te doen! Deze lijst is op willekeurige volgorde.

1. Café Bolle
Dit café is al vele jaren een begrip onder studerend Tilburg. Iedere dinsdag organiseren zij ‘Dobbel Dinsdag‘. Van 23:00 tot 0:30 uur kun je dan dobbelen voor drank. Bij even getallen betaald Bolle je bestelling, bij oneven betaal je zelf. Er worden daarnaast nog veel meer leuke dingen georganiseerd zoals live optredens en DJ’s. Zeer geschikt dus om een biertje te drinken met je medestudenten!
Café Bolle Tilburg

2. Café de Boekanier
In de Stadhuisstraat zijn een aantal gezellige kroegjes waar je terecht kunt voor een biertje. Café de Boekanier is een van die kroegjes en zij organiseren veel studentenavonden doordeweeks. Ook hebben ze vaak acties voor wanneer je een beetje op je geld moet letten. Zo is er elke dinsdag en donderdag van 22:00 tot 1:30 uur een flesje Jupiler €1,20, een flesje Desperados Piccolo €1,50 en een flesje Wittekerke rosébier €1,50.
Café de Boekanier

3. Studio
Studio ligt aan dé uitgaansstraat van Tilburg, de Korte Heuvel. Hier kun je terecht voor leuke acties en gave muziek. Iedere avond draait er een DJ en er worden regelmatig feestjes georganiseerd. Bij Studio kun je ook terecht met een kleinere portemonnee. Op Thirsty Thursday zijn cocktails namelijk van 21:00 tot 00:00 uur maar €4,- en elke vrijdag en zaterdag tussen 21:00 en 00:00 uur heb je een speciaalbiertje van de tap voor maar €3,-.

Studio Tilburg

4. Café Philip
Café Philip is een begrip in Tilburg! Hier komen iedere week veel studenten naartoe voor een leuke avond. Met drie verdiepingen en een capaciteit van 600 mensen is het altijd één groot feest. Op de eerste verdieping ligt de club, hier worden de beste beats gedraaid door de resident DJ’s. Houd de agenda van café Philip goed in de gaten, er komen regelmatig de beste nationale DJ’s langs om een feestje te bouwen!
Café Philip Tilburg

5. Polly Maggoo

Woensdagavond staat in Tilburg bekend als dé stapavond bij Polly Maggoo. Veel studenten komen op woensdag naar Polly voor de leuke muziek en de lekkere biertjes. Van 22.30 tot 02.00 uur spelen de ‘Jongens Van Je Weet Wel’ alles wat je hartje begeert. Daarna zal de DJ het feest tot 04.00 uur doorzetten. En daarbij, het eerste uur (tussen 22:30 &23:30) krijg je 2 pils voor de prijs van 1. Daarnaast kun je hier op de andere dagen ook terecht voor een legendarische avond!
Polly Maggoo

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.