5 TOFFE TILBURGSE INSTA’S DIE JE MOET VOLGEN

Heel je instafeed al doorgescrold op de zondagmorgen en eigenlijk zo’n beetje alle zwoele mannelijke modellen of half-ontblote vrouwen billen al geliked? Snappen we. Daarom hebben we speciaal voor jou even zes hele toffe lokale Instagram accounts op een rijtje gezet welke je eens zou moeten overwegen om te volgen, mét kleine toelichting. Op willekeurige volgorde.

1 – Keep Tilburg Ugly
Dat Tilburg de schôônste stad van het laand is zullen wij niet ontkrachten, maar zoals ieder topmodel heeft ook ons pareltje wat “oneffenheden”. Keep Tilburg Ugly heeft hier een uitermate fijn oog voor ontwikkeld en neemt foto’s van de meeste lelijke plekken van onze thuishaven. Vaak ondersteund door korte maar zeer doeltreffende en buitengewoon hilarische captions. Een wijs man zei me ooit “Het Blauwe gebouw is officieel het meest lelijke gebouw van Tilburg. Maar het probleem is, als je deze sloopt, wordt er dus een ander gebouw officieel het meest lelijke gebouw. Het probleem los je dus niet op, je verplaatst deze alleen.” Nou hierbij, de kandidatenlijst.

#lelijk #architectuur #straatbeeld

2 – BigPoppa013

Bij kringloopwinkels komen met regelmaat schilderijen binnen met een redelijk antieke feeling, soms zo stoffig dat ze nog wel enige tijd in de schappen van de thirftshop zullen blijven hangen. Maar niet als BigPoppa013 ze onder handen neemt. Als de doodle artist ze eenmaal op artistieke wijze heeft beklad met populaire teksten als “If thin girls are made for modeling, thick girls are made for cuddling” gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Gelukkig is zijn online atelier 24/7 te bezichtigen op zijn instagram. Wij gaan heel erg lekker op zijn gridskills.

#upcycling #doodleart #klassieknaarhip

3 – Friandries vs. Elisabeth Valentijn
Friandries (chocolatier) is gewoon een held, laten we dat voorop stellen. Als we zijn chocolade zouden inpakken en opsturen naar alle wereldleiders dan zou het vandaag nog wereldvrede zijn. Maar ook zijn Instagram is een aangename verschijning. Helaas zijn zijn post frequentie èn toffe composities een beetje aan het afzwakken afgelopen jaar, step up your game Friandries! We willen graag weer meer van je zien! We zetten hem graag tegenover Elisabeth & Valentijn.

Minder bekend in onze stad, maar online des te meer aanwezig, is Elisabeth & Valentijn. Met haar zeer strakke, minimalistische en vrouwelijke smaak versiert zij taarten en cupcakes geheel op haar eigen manier. Met veel wit, grote opvallende bloemen en zachte kleurcombinaties heeft Elisa Giardini een Instagramfeed waarbij het water je in de mond loopt. In een paar jaar is haar persoonlijke pagina getransformeerd naar een gebakjesemporium.

#cupcakes #foodforthought #omnomnom

4 – Easydronin
Met je drone door de binnenstad van Tilburg razen is misschien niet het meest verstandige wat je kunt doen, maar hey, als kunstenaar moet je toch een beetje provocerend zijn en de grenzen opzoeken. En damn, wat levert het toffe plaatjes op! Vooral zijn werk van de bikinidame op de Heuvel is één van onze favorieten. Met slechts een kleine 180 volgers is hij nog een onbekende influencer, dus als je nu op “volgen” drukt ben je een heuse early adapter.

#drone #tilburgvanboven #skylines

5 – Tilburg.drinkt

Drinken behoort tot één van onze primaire levensbehoeftes. Instagram tegenwoordig ook, dus deze pagina is een gouden combo. Een creative reeks foto’s van drankverpakkingen (leeg, dan wel gevuld) die te pas en voornamelijke te onpas zijn achtergelaten in het decor van onze stad. Of deze insta van een gefrustreerde milieuactivist is of van een drankverslaafde met zeer fijn compositie gevoel, dat is ons onduidelijk. De captions bestaan enkel uit hashtags en laten dus veel te raden over. Één ding is wel duidelijk; They’re never touched or altered. Oke. Lachen!

Mocht je nog niet “uit-ge-instagramt” zijn en nog wat ruimte in je feed over hebben, volg dan ook even ons eigen Instagram account.

Wij Zijn Tilburg

Wij plaatsen voornamelijk toffe foto’s gemaakt door onze redactie, afgewisseld met korte video’s (Minuutjes) die de actualiteiten van onze stad op een andere manier in beeld brengen. Daarnaast plaatsen we soms actualiteiten of teasers van eigen programma’s. In onze story vind je dagelijks een overzicht van leuke uitjes en aanbiedingen. We doen ons best, dus mocht je tips of tricks hebben, slide in onze DM!

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.