Terug in de tijd: Apenkooien voor volwassenen

Veel mensen hadden vroeger een hekel aan gymles. Behalve aan de les wanneer er apenkooi op het programma stond. Sporten zonder doel en vooral veel plezier maken. Veel volwassenen komen om in de verplichtingen en groeien op in een cultuur waarin alles een doel lijkt te moeten hebben, aldus Sooss, organisator van het evenement. Daarom hebben zij besloten om eens per maand voor iedereen vanaf 18 jaar het apenkooien weer terug in het leven te roepen.

Bij Sooss, een onlangs geopend vitaliteitscentrum in de Willem II Passage, wordt het apenkooi evenement maandelijks georganiseerd. De eerste editie is op 30 mei en het doel is vooral om plezier te maken met andere deelnemers. Één speler probeert met zoveel mogelijk hindernissen andere deelnemers ‘gevangen’ te nemen door hen aan te tikken. De tikker mag niet de grond aanraken want anders is hij af. Net als vroeger tijdens de gymles dus in touwen klimmen, tussen de rekken door en via trampolines van het ene bankje naar het andere springen.  Het apenkooien wordt begeleid door docent lichamelijke opvoeding Jamie Linkels.

Meld je aan met vrienden of alleen en ga even terug in de tijd met andere deelnemers!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.