ARBIE’S BEACHHOUSE & STRANDBAD; EEN DAGJE OP VAKANTIE, GEWOON OM DE HOEK

Het is warm, heel warm. En wat is er dan lekkerder dan een dagje met vrienden of familie aan het strand vertoeven. Goed nieuws voor de mensen die daar ook zo van kunnen genieten, op een steenworp afstand van Tilburg is Arbies Beachhouse & strandclub deze zomer geopend. Wat betekent dat je met 15 minuten fietsen al aan het strand kan liggen, chill!

Op het terrein, ook wel bekend als Rauwbraken, in Berkel-Enschot is een ‘verborgen’ parel te vinden. Tussen wat stroken mooie grote bomen liggen twee plassen naast elkaar met daar een heerlijk strand naast. En hoewel dit strand, dat voortgekomen is uit een zandwinning, al lang bestond is de toevoeging van een volwaardige horecaonderneming wat het echt af maakt. 

En er is nu ook van alles te doen bij Arbies. Naast dat je er met je vrienden of familie kan zwemmen en zonnen aan het strand kun je er nu ook heerlijk terrassen, borrelen, lunchen en barbecueën. De eerste bruiloften zijn er zelfs al gehouden! 

Borrelplank Arbies Beachhouse

Stilzitten doen ze bij Arbies ook niet graag, er zijn al verschillende evenementen in ontwikkeling. Zo komen er ‘campfire sessions’, waar je lekker kunt terrassen bij het kampvuur met live muziek, en komen er ‘Amstel Bright Nights’, waar je een koelbox met Amstel Bright kunt kopen waar je een lekkere zitzak en een vuurton bij krijgt. Bioscoopavonden, silent disco’s, de ambitie van Arbies om er iets vets van te maken is groot. Wat voor ons, de bezoekers, natuurlijk heel gaaf is. 

En de visie van Arbies? Een dagje op vakantie. Het doel van Arbies is dat je je een dag op vakantie waant, in Frankrijk, Portugal, Spanje, maakt niet uit. Het vakantiegevoel is waar ze op mikken, en dat doen ze goed. Het Beachhouse is helemaal ingericht in de vibe van een strandtent en door de grote bomen die het strand omringen krijg je niks mee van de buitenwereld. Wil je er een keer een dagje écht tussenuit, ga dan een keertje naar Arbies. Met een kwartier fietsen ben je er al. 

Floris Biemans

Floris (25) is zeven jaar geleden in Tilburg komen wonen om te studeren. Inmiddels ziet hij zichzelf als een echte Tilburger en is hij volledig ondergedompeld in de Tilburgse cultuur. Met één been voor de bar en één been erachter heeft hij de Tilburgse horeca de afgelopen jaren van binnen en van buiten leren kennen. Floris heeft Tilburg altijd gezien als een stad van vernieuwing, ontwikkeling en vooral veel potentie. Van Spoorzone tot Piushaven tot centrum, hij is overal graag te vinden. Voor Wij Zijn Tilburg gaat hij zijn kennis over de stad gebruiken om Tilburg eens flink onder de loep te nemen.