Michelle wint achtste editie Awesome Foundation!

In Café Bakker vond dinsdagavond 23 januari de achtste pitchavond van Awesome Foundation Tilburg plaats. In totaal zijn er 20 trustees die bepalen welke inzending €1000,- wint. Vanavond vonden er 4 pitches plaats. Er waren uiteenlopende ideeën die door een jury bestaande uit diverse trustees werden beoordeeld. Met twee stemmen meer dan de andere finalist, won Michelle van de Wouw vanavond met haar pitch.

In haar pitch heeft ze in 5 minuten haar idee verteld. Ze wil met het gewonnen budget 50 linnen tasjes bedrukken door middel van fysieke patronen die te vinden zijn op Tilburgse straatobjecten, Awesome Foundation zelf noemt het “het lithografie-afdrukken-van-tilburgse-plekjes project”, maar officieel heeft haar idee nog geen naam.

Lithografie is een grafische techniek, die tot de vlakdruk behoort. Het woord is afgeleid van de Griekse woorden λίθος lithos (steen) en γράφειν grafein (tekenen/schrijven) en betekent steendruk. Bron: Wikipedia

Door patronen te beschilderen, denk aan boomroosters, putdeksels of de walk of fame, creëert ze aandacht voor bijzondere, ondergewaardeerde plekjes in onze prachtige stad. In samenwerking met Wij Zijn Tilburg plaatst ze binnenkort om oproep online om samen met de rest van de Tilburgers deze plekjes te gaan spotten. Hou onze kanalen dus in de gaten!

Het tasje wat Michelle zelf gebruikt als voorbeeld. Patroon: Boomroosters.

Andere pitches waren o.a. een boek over het ontstaan van TilburgsAns, het “vergroenen” van transformatorhuisjes door middel van planten en bloemen en een guerilla-actie met een bad vol liefde. Zij hebben helaas niet het bedrag van €1000,- binnen weten te harken, maar verzekerden wel dat hun ideeën en plannen alsnog uitgevoerd gaan worden in onze stad in een meer bescheiden variant.

Awesome Foundation heeft al vaker van deze pitchavonden georganiseerd waarin mensen de kans krijgen om hun idee te pitchen en kans maken op het grote bedrag van €1000,-. In januari 2016 vond de eerste pitchavond plaats en inmiddels zijn er al meerdere ideeën uitgewerkt met behulp van de Awesome Foundation. De mogelijkheden zijn eindeloos. Elk idee is welkom. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de trustees. Meer street art in de stad, stoeptegels die naar je glimlachen, kunst die je uit een automaat trekt… Zonder de Awesome Foundation was het er in Tilburg waarschijnlijk niet gekomen. Thomas Michielsen staat aan het roer van de stichting, die al bijna twee jaar zijn best doet om de stad nog awesomer te maken.

In april vindt er weer een nieuwe pitchavond plaats. Heb jij een goed idee en kan je dat bedrag van 1000 euro gebruiken om jouw idee uit te voeren? Meld je dan op tijd aan op de website van de Awesome Foundation!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.