De negende editie van de Awesome Foundation Tilburg

Foto: Project ‘Bartkira‘ van Awesome Foundation winnaar Erik Veldmeijer

Dinsdag 20 maart vindt de 9e editie plaats van de Awesome Foundation in Tilburg. Iedereen kan zich aanmelden voor de pitchavond en zijn of haar idee presenteren. Heb jij dus een creatief idee om Tilburg mooier te maken? Lees dan even verder.

Zomaar duizend euro ontvangen voor een fantastisch idee. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Awesome Tilburg maakt op deze manier dromen waar. Het maakt niet uit hoe gek of visionair het plan is, als het maar voor de volgende pitchavond uit te voeren is. De investeerders bepalen na de pitches welk plan de duizend euro verdient. Iedereen kan een investeerder worden voor de Awesome Foundation. Door je op te geven als trustee draag jij financieel jouw steentje bij en ontvang je direct stemrecht. Dit microkrediet maakt ruimte vrij voor creatieve en verrassende plannen die anders op de plank versloffen. Klinkt awesome, toch?

Heb jij het altijd over Tilburg als lelijke stad? Hoor je jezelf zeggen: “Maar het is er wel gezellig”. Doe er dan zelf wat aan. Dit kan door middel van een donatie waarbij je dus direct stemrecht krijgt of natuurlijk door jouw pitch idee in te sturen.

Awesome Foundation heeft al vaker van deze pitchavonden georganiseerd waarin mensen de kans krijgen om hun idee te pitchen en kans maken op het grote bedrag van €1000,-. In januari 2016 vond de eerste pitchavond plaats en inmiddels zijn er al meerdere ideeën uitgewerkt met behulp van de Awesome Foundation. De mogelijkheden zijn eindeloos. Elk idee is welkom. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de trustees. Meer street art in de stad, stoeptegels die naar je glimlachen, kunst die je uit een automaat trekt… Zonder de Awesome Foundation was het er in Tilburg waarschijnlijk niet gekomen. Thomas Michielsen staat aan het roer van de stichting, die al bijna twee jaar zijn best doet om de stad nog awesomer te maken.

In april vindt er weer een nieuwe pitchavond plaats. Heb jij een goed idee en kan je dat bedrag van 1000 euro gebruiken om jouw idee uit te voeren? Meld je aan voor 15 maart op de website van de Awesome Foundation!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.