BIËNNALE BRABANT BRENGT WEER KUNST NAAR DE KOEPELHAL

Van vrijdag 8 november tot en met zondag 24 november vindt de 4e editie van de Biënnale Brabant plaats in de karakteristieke Koepelhal. De Biënnale is een belevingsexpositie met bijzondere kunst en verlichting. Van schilderijen tot beelden en van fotografie tot glassculpturen. De organisatie ligt al jaren in de handen van Van Loon Galleries, ze willen kunst graag toegankelijker maken voor het publiek, voor jong en oud.

Ook dit jaar is de organisatie er in geslaagd om een brede selectie kunst van meer dan 40 verrassende kunstenaars te selecteren. Rondom de expositie worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals workshops, live paintings en signeersessies. Er wordt samengewerkt met scholen en verenigingen uit de regio. Samen met sponsoren worden er diverse thema- en netwerkavonden georganiseerd. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met kunstenaars. Ze vertellen je graag over de totstandkoming van hun werken, de ideeën erachter en de werkwijze.

40 (inter)nationale kunstenaars
Tijdens de Biënnale Brabant stellen meer dan 40 (inter)nationale kunstenaars hun collecties tentoon. De kunststromingen waar zij zich met name in verdiepen zijn klassiek modern, expressief en figuratief. In de breedste zin van het woord en in verschillende kunstvormen, zoals schilder-, beeldhouw-, glas- en fotokunst.

Om het bezoeken van de Biënnale voor iedereen toegankelijk te maken, rekenen ze een entreeprijs van €12,-. Dit terwijl de kwaliteit, kwantiteit en variëteit aan kunst vrijwel hetzelfde is als die van veel gerenommeerde musea volgens Van Loon.

We stuurden onze Spoorzone vlogger Tim naar de eerste editie van het evenement, dat leverde voor hem als kunstleek bijzondere gesprekken op.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.