BIERFESTIVAL OPBOKKEN BELEEFT DIT JAAR HAAR DERDE EDITIE

Zondag 7 oktober organiseren de horecazaken aan de Korte Heuvel in Tilburg de derde editie van Bokbierfestival ‘Opbokken’. Op de eerste zondag na de officiële aftrap van het bokbierseizoen kun je hier vanaf 14:00u meer dan dertig verschillende bokbieren van de tap proeven. Elf cafés doen dit jaar mee aan ‘Opbokken’.

Iedere horecazaak heeft een eigen buitenbar met één of twee bokbieren van verschillende brouwerijen. De entree is gratis. Bezoekers kopen voor €3,50 een proefglas en kunnen deze bij de deelnemende bars voor €2,50 laten vullen. Naast het roodbruine gerstenat dat buiten uit de tapkranen vloeit, hebben de deelnemende kroegen ook binnen een heel mooi bokbierassortiment dat je met een proefglaasje voor dezelfde prijs mag proeven. In totaal kun je met je proefglas kiezen uit meer dan dertig bokbieren van de tap. De organisatie heeft goed geluisterd naar haar gasten en daarom wordt het bokbier dit jaar in glas geschonken. 

Topsfeer
“We hadden vorig jaar ontzettend veel geluk met het weer. Half oktober en 22 graden”, vertelt Tom-Jan Brekelmans van Café Stoffel. “Eigenlijk was het weer voor een witbierfestival. Toch was de opkomst erg bemoedigend. De complexiteit en verscheidenheid en de mogelijkheid om er geweldige spijscombinaties mee te maken, zorgen ervoor dat bokbier bij uitstek geschikt is voor een festival”

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Ron het Singeltjeskanon en de organiserende kroegen zorgen voor een sfeervolle aankleding en bijpassende hapjes. Denk hierbij aan erwtensoep of in bockbier gemarineerde pulled pork. “We hopen op een gezellig drukke middag met mooi weer en een topsfeer.” 

Deelnemers
De organisatie van ‘Opbokken’ is in handen van Cul de Sac, Café de Slijterij, Polly Maggoo, Café Bakker, Heuvel 15, Weemoed, Studio, Bar Leonardo, Tribunaal, Miss Bien Chanternel en Café Stoffel.

Om 20.00 uur sluiten de buitenbarren, binnen kun je tot in de late uurtjes terecht.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.