BIJZONDERE STOOMLOCOMOTIEVEN TUSSEN DEN BOSCH EN TILBURG

dbos3
De verkoop van de treinkaartjes voor Den Bosch Onder Stoom 2019 zijn gestart. Op zaterdag 21 september rijden er tussen Den Bosch en Tilburg vier bijzondere gereviseerde stoomlocomotieven heen en weer. Een unieke en historische gebeurtenis op deze spoorlijn.

Tegelijk met Den Bosch Onder Stoom vindt ook Modelspoor Tilburg in de Spoorzone plaats: een compleet dagje uit voor rail liefhebbers dus!

Een retour voor Den Bosch Onder Stoom kost 25 euro en is nu te koop via www.modeltreincenter.nl/ticketsdbos19. Ook kun je daar alvast een kaartje voor Modelspoor Tilburg kopen, zodat je met kaartjes voor beide evenementen op zak de trein in gaat.

De tweede editie van Modelspoor Tilburg vindt wederom plaats in de Oude Wagenmakerij in de Spoorzone. Deze locatie is een plek vol spoorweghistorie. De Wagenmakerij was vroeger onderdeel van de Centrale Hoofdwerkplaats van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen, de voorloper van de NS. Tijdens het evenement is er veel aandacht voor de geschiedenis van de Spoorzone, met foto exposities en rondleidingen.

Verder komen er exposanten en verenigingen met prachtige modeltreinbanen en fabrikanten uit binnen-en buitenland met een enorm assortiment modelspoorartikelen. Een bijzondere kans voor verzamelaars: Experts van veilingsite Catawiki gaan op de beurs door bezoekers meegebrachte modeltreinen taxeren.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.