BINGO OP KORTE HEUVEL BINNEN DAG UITVERKOCHT: 2E EN 3E EDITIE OP KOMST

60593823_859028737776043_8436627246197768192_o
Op woensdag 15 juli staat een heel leuk coronaproof evenement op het programma! Een heleboel cafés op de Korte Heuvel hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren de Silent Muziek Bingo Show! In totaal doen er 14 locaties mee, je kunt zelf bepalen in welke kroeg je aanschuift. Nog voordat het plaats heeft gevonden is het nu al een succes.

“Ongelofelijk!” zegt Sharine van Café Studio, ze loopt van Bar Leonardo via de Cul de Sac naar haar tafeltje, waar ze zit samen met Martijn van Café Bakker. Op het terras van Shoco zit Dennis achter zijn laptop de online vragen van ticketkopers te beantwoorden. “Eindelijk gaan we weer samen, als straat, iets organiseren!” De laatste keer was namelijk met carnaval. “Het klunen werd eerst afgelast door een storm en daarna door corona. We hebben met alle ondernemers hier spannende tijden doorgemaakt en het is hier nog steeds niets als vanouds,” maar ze is blij om de saamhorigheid tussen de kroegen te voelen en merkt dat iedereen zin heeft om weer de handen uit de mouwen te steken.

Geheel coronaproof moet het worden, “de bedoeling is dat de DJ in een rijdende dj booth van de ene kant naar de andere kant van de straat gaat, zo kan iedereen hem ook een keer zien”. De host is Ron Knuiman, (bekend als DJ Ron Ron) en de DJ is Ser-V (bekend van de Studio). Alle gasten moeten natuurlijk blijven zitten. “Het is een muziekbingo, dus niet traditioneel met cijfers, maar met nummers. Ja, muzieknummers dan hè,” lacht Sharine. Wie dus scherp is en het nummer als eerste herkent vergroot zo zijn kans op bingo! Omdat er geen evenementen georganiseerd mogen worden, is er geen versterkte muziek, maar gaat alles via de silent disco koptelefoons van Silentdisco.xxx.

De editie op 15 juli is al helemaal uitverkocht. “De site ging als een malle, toen hebben we de verkoop even dicht moeten gooien zelfs. Even alles dubbel gecheckt en toen waren de laatste kaarten ook binnen no-time uitverkocht.” Hierdoor organiseren ze nu met de hele straat nog 2 edities. Iedere editie zijn er andere (hoofd)prijzen te winnen. Denk aan een iPhone SE 2020, een waardebon van 250,- van Stuen of dinerbonnen van de zaken aan de Korte Heuvel.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.