BINNENKORT KUN JE GRATIS EN ONGESTRAFT JE AK-47 INLEVEREN IN TILBURG

weapons-3417507_1920
Test

Nog voor de zomer komt er ook in Tilburg een test waarbij je gratis en ongestraft je wapens in mag leveren bij de politie. Dit heeft burgemeester Theo Weterings aangegeven tijdens het vragenuurtje van de raad afgelopen maandag na aanleiding van vragen door het CDA.

Afgelopen weken vonden er een tiental (gewapende) overvallen plaats in Tilburg, onder andere op een snackbar en een afhaalchinees. Deze enorme toename ten opzichte van andere jaren is een verontrustende trend volgens het CDA. Geïnspireerd op een succesvolle proef begin januari in Rotterdam, deze leverde 262 wapens op, heeft de burgemeester na overleg met de lokale gezagsdriehoek nu besloten de actie ook in Tilburg uit te voeren. Dit in een poging het grote aantal gewapende overvallen in onze stad terug te dringen.

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.