BJÖRN DENISSEN OPENT CHIROPRACTIEPRAKTIJK IN TILBURG

Björn Denissen opent in februari 2020 zijn eigen chiropractiepraktijk in Tilburg. Na een studie van 10 jaar is hij klaar voor een nieuwe uitdaging en hij kan niet wachten om mensen te helpen en hun pijn te verlichten.

Björn heeft altijd in Berkel-Enschot gewoond. Na een studie fysiotherapie en twee jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut wilde hij meer verdieping. Hij volgde een vijfjarige universitaire studie in Wales en mag zich nu chiropractor noemen. Na twee en een half jaar als chiropractor gewerkt te hebben in Alphen aan de Rijn, is het tijd om terug te keren. “Tilburg blijft trekken”.

Chiropractie
In Nederland valt chiropractie onder alternatieve geneeswijzen. Chiropractie is een vijfjarige universitaire studie. In Nederland vallen 7 beroepsgroepen onder de wet BIG. Deze wet wordt voorlopig niet aangepast en alles wat daar niet binnen valt wordt gezien als alternatieve geneeswijze. Het wordt wel vergoed vaak door de verzekering.

Wat doet een chiropractor precies?
Een chiropractor focust zich op wervelkolomproblematiek, zoals nekpijn, hoofdpijn en lage rugklachten. Maar ook op klachten die hieruit voort kunnen komen zoals schouder- en heupklachten. Rugklachten nemen toe de laatste jaren omdat we steeds meer zittend werken. En dan vooral in een slechte houding. Tijdens een consult behandelt Björn de wervelkolom maar voorziet hij de cliënt ook met een advies. “Dan weten mensen hoe ze bijvoorbeeld hun houding in het dagelijks leven kunnen aanpassen om zo hun klachten te verminderen. Het belangrijkste onderdeel van iemand beter maken is de oorzaak aanpakken, anders blijven de klachten terugkomen”.

Door de achtergrond van Björn als zowel fysiotherapeut als chiropractor past hij verschillende behandeltechnieken toe. Hij behandelt niet alleen gewrichten, maar past ook dry needling of spier- en bindweefseltechnieken toe. Een variëteit aan klachten kunnen daardoor worden behandeld.

Een vaak toegepast behandeltechniek van de chiropractor is een manipulatie. Vaak wordt er gedacht dat een manipulatie ervoor zorgt dat een wervel weer terug op zijn plaats wordt gezet. Dat is een misvatting. Een manipulatie zorgt voor een snelle, passieve rek op weefsels rondom een gewricht. Door het drukverschil wat hierdoor ontstaat, kan er een gasbel vrijkomen wat zorgt voor een hoorbaar ‘’krakend’’ geluid. De snelle impuls zorgt voor ontspanning rondom het gewricht, waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstaat en het vaak direct als een verlichting aanvoelt.

Gratis screening
Wil jij een gratis screening plannen met Björn? Hij vertelt tijdens een screening wat over rugklachten, hij geeft tips en adviezen om rugklachten te verminderen of te voorkomen en hij vertelt over wat hij doet in zijn praktijk. De hele maand februari kunnen geïnteresseerden een gratis screening inplannen. Door een vragenlijst en een onderzoek naar klachten vertelt Björn dan hoe hij zou kunnen helpen.

Ook een gratis screening plannen? Dat kan via de website.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.