Brukt7 november 2017
Badkamer1.2-1024x525.jpg
8min

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Rick Roelofs
Leeftijd: 34
Adres: Bredaseweg
Werk: Kunstenaar/Fotograaf

Het had even wat voeten in de aarde maar uiteindelijk lukte het dan toch. We mochten langskomen bij kunstenaar en fotograaf Rick Roelofs. Ik open wat dramatisch maar we hadden al enige tijd app-contact met Rick en het duurde even voordat we een afspraak konden maken. Maar het was het wachten waard. De appelflappen stonden klaar en de verhalen waren daar..
Rick

Rick woont al zo’n 10 jaar in Tilburg. Als we hem vragen naar zijn favoriete plekje binnen Tilburg hoeft hij niet lang na te denken. Tilburg is fantastisch maar sinds twee jaar is zijn voortuin ’the place to be’. Als je het hem 3 jaar geleden had gevraagd was dat iets anders geweest. De Studio of Waterjump bijvoorbeeld. Maar sinds hij in dit huis is komen wonen is hij wat rustiger geworden en is het feest verplaatst naar zijn eigen tuin. Hij begint gewoon wat meer waarde te hechten aan kwalitatief contact, goede wijn en fijne mensen. Tokkie 2.0, zo beschrijft hij het zelf. Alleen de Schultenbrau wordt dan vervangen door een lekker wijntje.
Voortuin

Wat hem tegenwoordig nog uit zijn vertrouwde voortuin kan halen? Niet heel veel op het moment. ‘Tilburg Culinair was eerst wel altijd een evenement waar ik te vinden was, ik vierde daar zo’n 5 a 6 jaar achter elkaar mijn verjaardag maar ook dat heb ik ‘gemist’ dit jaar. Ik heb het, als ik het zo bekijk, gewoon heel rustig gehouden afgelopen jaar. Helemaal prima trouwens hoor!’

Wat hij uit Tilburg het meest zou missen als hij de stad verlaat zijn de mensen. ‘De mensen uit Tilburg zijn bijzonder. Die zou ik ook het meest missen mocht ik de stad ooit nog verlaten. Het is een apart slag volk maar het is zo gemoedelijk. Altijd een ‘hallo’ of een gesprekje. Dat vind ik mooi.’

En dit huis? Was dat een bewuste keuze? ‘Ja, dat denk ik wel. Tenminste ik denk dat alles met een reden gebeurt. Het vorige huis waar ik ging kijken werd voor mijn neus weggekaapt waardoor ik de keuze maakte om binnen 5 minuten een bod te plaatsen op dit huis. Ik had geen rapport gezien maar ik ben er gewoon voor gegaan. En dat is een heel goede keuze geweest.’

De inrichting en verbouwing van het huis is een meerjarenplan als wij Rick mogen geloven maar het begin is er. En dat begin is prachtig. Rick laat zich zoveel mogelijk door zichzelf inspireren. Hij wil uniek zijn en noemt zichzelf niet zozeer tegendraads maar voordraads. Denk hierbij aan ongewone combinaties op het gebied van materiaal. Het combineren van glas in lood met wit marmer bijvoorbeeld. ‘Ik denk dat heel veel mensen denken, die combi kan niet, maar ik probeer het uit en denk dan, het werkt wel degelijk. En eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit wat anderen denken. Ik vind het mooi. Een huis vraagt om een bepaald interieur. Niet teveel doordraven in het moderniseren maar de afwisseling opzoeken tussen onderdelen in originele staat met moderne items. Die combinatie van oud en nieuw is belangrijk.’
Badkamer

Het behouden van originele onderdelen en het toevoegen van vintage stukken sluiten aan op Ricks visie met betrekking tot uniek zijn. Vintage of tweedehands is uniek omdat niet iedereen het heeft en dat vindt Rick tof. Het mag ook wat meer kosten, zijn voorkeur voor tweedehands komt niet voort uit het feit dat het (soms) wat goedkoper is. Liever een duurder uniek stuk, vintage of via een kunstenaar dan een massaproduct afkomstig van de Ikea. ‘Al kunnen die ook mooi zijn hoor!’
Overloop

Het is ons niet ontgaan dat Rick van unieke, opvallende en one of a kind spullen houdt. Ook zien we een aantal ‘fan’-objecten het huis sieren. Items van Star Wars bijvoorbeeld. Daar staat ook nog iets van op zijn verlanglijst, de ‘Kirk chair’, die lijkt op de Enterprise.(Alvast excuses van een niet Star Trek fan als dit niet klopt) Oh en ook nog een bank en een verbouwing niet te vergeten.

Er mag dus nog het een en ander gebeuren maar Rick heeft ook al wel een aantal pronkstukken waar hij onwijs trots op is. Zoals zijn Buddha-hoofd die hij met gevaar voor eigen leven door de douane heen heeft gesmokkeld. Want ook in andere landen is hij altijd op zoek naar echte kunst. Dat is tevens iets wat echt niet mag ontbreken in zijn huis, kunst. Want zonder kunst geen leven. En zo is het maar net Rick! We hebben genoten van je verhalen en hopen dat we over een jaar (of twee) het eindresultaat nog eens mogen bewonderen!
Buddha

Alle lof voor Rick zelf als het om de foto’s bij dit artikel gaat. We konden niet op tegen deze top fotograaf dus hebben gekozen zijn beeldmateriaal te gebruiken.

Liefs,

#TEAMBRUKT.

 

Brukt3 oktober 2017
Janneke-01-679x1024.jpg
7min

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Janneke van Opstal
Leeftijd: 31 jaar
Waar: Boomstraat, Tilburg
Werk: Model/DJ

Deze keer zijn we op bezoek bij onze goede vriendin, onze meubelmaker en ons model Janneke. Ja, je kunt gerust zeggen dat we bij BRUKT. veelvuldig ‘gebruik’ maken van deze creatieve alleskunner! Dus ook voor onze maandelijkse column, Treasures of Tilburg, klopten we bij haar aan. Want haar huis mag volgens ons zeker niet ontbreken in deze reeks.

Ondanks het feit dat Janneke alweer drie jaar in de Boomstraat vertoeft komt ze oorspronkelijk uit Gilze. De connectie met Tilburg is niet ver te zoeken, want vanaf haar 12e fietste ze elke dag naar school in deze stad. Echter werd Brabant tijdelijk verruild voor een studie in Maastricht en werd Maastricht verruild voor het avontuur, Janneke reisde hierna namelijk nog zo’n twee jaar de globe rond. Maar ook zij voelde op een gegeven moment de drang om een vast plekje te vinden, een plekje waar ze zich fijn voelde. Dat werd toch weer Tilburg. Op haar 25e vond ze een anti-kraak woning waar ze zo’n drie jaar heeft gewoond en daarna verhuisde ze naar haar koophuis in de Boomstraat.
Treasures of Tilburg

Die Boomstraat en de bijhorende Bomenbuurt is overigens wel een bewuste keuze geweest zegt Janneke. “Ik vind het een van de fijnste buurten van Tilburg! Het is dichtbij het centrum, het zijn mooie, sfeervolle oude panden met tuintjes, veel groen en een goede sfeer! Er zijn natuurlijk meer mooie plekken maar ik zou dit niet willen missen!” Op de vraag wat ze nog meer niet zou willen missen binnen Tilburg antwoordde ze; haar grote sociale kring en de vele nachtelijke feestjes. “Die twee gaan overigens ook vaak hand in hand” lacht Janneke.

Maar nu, haar huis, haar prachtige bijna geheel door haarzelf in elkaar ‘geknutselde’ huis. Want dat valt op. Het is geen twaalf in een dozijn huis en interieur. Het is een bonte verzameling van haar eigen bouwwerken en ideeën, en dat straalt authenticiteit uit.
Treasures of Tilburg

Maar waar komt die inspiratie vandaan? “Het is meestal zo dat ik thuis ben wanneer ik op ideeën kom. Gewoon aan tafel, al kijkend naar wat er nog mist of wat anders kan en/of mag. Ik heb geen Pinterest waar ik ideeën opdoe of plaatjes verzamel, ook Instagram gebruik ik niet heel veel. Woonbladen of woonprogramma’s kijk ik eigenlijk ook niet. Ik bedenk gewoon heel vaak of ik nog iets met die oude planken in de schuur kan doen en daar komt dan vaak weer een nieuw leuk idee uit voort.”

Treasures of Tilburg

Die leuke ideeën zijn overal terug te vinden in haar huis. Van de scheve planken aan de muur, waarbij het lijkt of de vazen die erop staan ze omhoog houden, haar zelfgebouwde DJ-booth (die ze overigens nooit meer wil missen) tot aan haar pronkstuk, de ladekast die ze maakte van de oude poort-deur van haar broer. “Hij is heel grof en een beetje scheef. Bijna iedereen die bij mij thuis komt zegt er wel iets over. En ik ben ook erg trots op mijn houten keukenblok, die heb ik betimmerd met het hout dat uit mijn plafond kwam en stukken pallet.” Het hergebruiken van materialen is bij Janneke vaste prik. In eerste instantie begon dat met een laag budget, haar inboedel bestond in het begin sowieso uit spullen gevonden in de kringloopwinkel. En daarnaast met een heel handige familie, werd het haar met de paplepel ingegoten om van niets iets te maken en milieu vriendelijk en uniek werd het haar met de paplepel ingegoten om van niets iets te maken. Milieuvriendelijk én uniek, twee woorden waar wij van houden!

Treasures of Tilburg

Heeft iemand die (bijna) alles zelf kan maken nog wel een verlanglijstje? Ja, dus. Een eindeloze lijst zelfs! “Er zijn nog zoveel klusjes die ik wil doen in huis. Dat houdt volgens mij nooit op. Zo heb ik bedacht dat ik mijn volledige puntdak van binnen wil betimmeren met oude planken en heb ik in de tuin ook nog een paar on-uitgevoerde plannen. Zo houd ik mezelf altijd wel bezig!”

Dat geloven wij ook Janneke! En als je je een keer verveelt (kan dat?) dan weten wij je vast wel te vinden! Bedankt dat we, wederom, een beroep op je mochten doen!

Liefs,

TEAMBRUKT.

Brukt6 september 2017
Danica-01-1024x766.jpg
7min

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Danica van Oirschot
Leeftijd: 26 jaar
Waar: Hobbemastraat, Tilburg
Werk: Begeleidster bij Amarant

Danica van Oirschot is opgegroeid in Riel, een klein dorpje aan de rand van Tilburg. Toen zij haar ouderlijk huis verliet voor de “grote” stad, heeft ze eerst een tijdje anti-kraak gewoond. Ongeveer twee jaar geleden kocht ze haar mooie, lieve huisje aan de Hobbemastraat in Tilburg. “Voordat ik dit huis kocht moest er erg veel gerenoveerd worden, dat heeft de op-/verkoper allemaal nog gedaan. Hij heeft een nieuwe keuken geplaatst, een nieuwe badkamer en niet het minst belangrijke: een verwarming! Dat was echt ideaal. Wat wel erg jammer is, is dat hij ook een aantal oude elementen heeft vervangen. Zo was de houten trap mooi wit, en nu ligt er grijze bekleding op. De klinken waren uniek en als deurbel hing er een oude trekbel. Dat was tof, maar dat hebben ze zonder overleg weggehaald. Daar baalde ik zo erg van, dat ik de plastic bel heb weggegooid en er zelf nu even provisorisch een trekbel heb opgehangen die ik voor kerst heb gekregen.”
Treasures of Tilburg - editie 4

Gelukkig zijn er nog tal van mooie elementen bewaard gebleven in Danica’s huis, waaronder de originele glas in lood ramen en de schouwen. “Laatst wilde ik de ene schouw een beetje aankleden. Op zo’n moment doe ik een “rondje Tilburg.” Ik ga dan langs alle kringloopwinkels in de buurt. De glazen whiskeyflessen en karaffen mocht ik hebben voor €2,50. Dat is echt geen geld! Ik heb dan ook maar besloten om er gewoon 4 euro voor te geven, dat zijn ze zeker waard!”

Treasures of Tilburg - editie 4

De manier waarop Danica haar huis heeft ingericht past helemaal bij de jaren 30 sfeer die er heerst, en dat heeft ze ook op de bovenverdiepingen doorgetrokken! Zo staat er in de logeerkamer een antieke stoel (links) die van de overgrootmoeder van een overleden cliënt van Danica is geweest (volg je ‘m nog?) en die dus al heel wat jaartjes meegaat! “Eigenlijk zou ik niet eens weten wat er niet tweedehands is in mijn huis. Ja, de tafelklem op de eettafel waar de bloemen aan hangen is nieuw. Ik zag ergens op internet iemand die kratjes met bloemen boven zijn tafel had hangen, dat vond ik een tof idee en daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven. Ook mijn bank en mijn platenspeler zijn tweedehands. De plaat die erop staat heb ik alleen gekocht omdat die hoes zo mooi is.
Treasures of Tilburg - editie 4

Danica hecht de meeste waarde aan de meubels en spulletjes die van haar “Opi en Omi” zijn geweest. De tafel stond bij hen op zolder en de grote stoelen hadden zij in gebruik. Ook veel boeken in het huis van Danica komen van haar grootouders af. “Ik vind het tof dat mijn interieur mede door deze spullen uniek is, maar dat is niet perse wat ik het belangrijkst vind. De spulletjes hebben vooral veel emotionele waarde voor mij.”

Als Danica haar “rondje Tilburg” doet, shopt ze niet alleen mooie decoratie maar koopt ze ook veel tweedehands kleding. De broek die ik aan heb kocht ik laatst bij La Poubelle, voor 2 euro! Gelukkig heeft Danica’s heerlijke huis ook nog een grote zolder (zie dit voor je als een kleine kledingwinkel) waar ze haar hele garderobe heeft uitgestald. Hoeden, schoenen, jassen, jurken: het houdt niet op. Er hangt zelfs een geweldige trouwjurk tussen die Danica ooit tweedehands kocht voor carnaval, maar die ze eigenlijk te mooi vindt om over een biervloer vol confetti te slepen. Ze besluit dan ook per direct dat ze maar weer eens een themafeestje bij haar thuis moet gaan organiseren, dan kan ze ‘m een keertje showen. Goed partyexcuus Danica, wij zijn er bij!
Treasures of Tilburg - editie 4

Maar hoe mooi de jurk ook is en hoe goed hij Danica ook zal staan, één van haar lievelingsitems is een trui die van haar opa is geweest. “Deze trui heeft Opi gedragen toen hij jong was, er zit zelfs een broek bij. Die kleuren zijn zo tof, ik zou willen dat ik nu in de kringloop of op een rommelmarkt meer van dat soort truien zou vinden.” In die laatste uitspraak kunnen wij ons als TEAM BRUKT. helemaal vinden, we houden onze ogen open voor je Danica!
Treasures of Tilburg - editie 4

Liefs,

TEAMBRUKT.

Brukt1 augustus 2017
Glenn-2-1024x683.jpg
7min

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column Treasures of Tilburg, interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Glenn Markesteijn
Leeftijd: 28 jaar
Waar: Goirkestraat
Werk: Schrijver

treasures of tilburg

Glenn Markesteijn woont sinds 8 jaar in Tilburg. In 2016 behaalde hij zijn bachelordiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht maar hij bleef zijn gehele studieperiode in Tilburg wonen. Glenn is schrijver van theaterteksten en poëzie. Zo heeft hij bijvoorbeeld een groot deel van de Tilburgse Revue geschreven die in januari 2018 in de stadsschouwburg in Tilburg speelt. Tegenwoordig woont hij samen met de, volgens hem, allerliefste en mooiste vrouw ter wereld. Haar naam is Yvette Hooijman en zij is eigenlijk het brein achter de inrichting en styling van hun stekkie. (Dit moesten we vermelden van Glenn anders mochten we deze column niet plaatsen)
treasures of tilburg

“Tilburg is voor mij een mooie mix van oerlelijk en prachtig. De rauwe uitstraling spreekt mij aan, het geeft me het gevoel dat alles kan en mag en dat wij (de jongeren) de stad verder mogen ontwikkelen. In bijvoorbeeld Utrecht is alles me te massaal en gemaakt. Eén van mijn favoriete plekken in Tilburg is dan ook de Spoorzone. Een goede mix van oud, nieuw, gemaakt, kapot, rauw en toch verfijnd. Deze omgeving werkt voor mij super inspirerend. Overal zie ik verhalen en personages. Vorig jaar heeft Anne van der Steen een tekst van mij geregisseerd en die speelde hier op locatie. Dat was zo vet”

Glenn en Yvette zijn per ongeluk beland in deze historische Goirkestraat. “We gingen kijken bij een appartement aan het Wilhelminapark. Deze woning beviel ons helaas niet. De makelaar zei dat hij nog wel een ander leuk pandje in de buurt wist. Dus we liepen achter hem aan naar de Goirkestraat. Toen we binnenstapten viel onze mond open. Ik dacht eigenlijk dat we het nooit zouden kunnen betalen maar dat viel mee. Bij mijn blik op het glas-in-loodraam boven de serre was ik verkocht. We hebben direct ja gezegd. De volgende dag gingen we nog een keer kijken en dachten: “Hoe gaan we dit eigenlijk inrichten? De ruimte is zo karakteristiek. Staan onze tweedehands meubels hier wel?”
Treasures of tilburg

Veel van de meubels en accessoires zijn dus tweedehands, toch koopt Glenn tegenwoordig niet vaak meer spullen in kringloopwinkels. “Het zoeken naar leuke items vind ik nog altijd leuk. Vooral als je iets unieks vindt. Ik vind het alleen zo jammer dat alle ‘kringloopwinkels’ hun prijzen verviervoudigd hebben de afgelopen jaren. Toen ik hier net kwam wonen ging ik samen met een vriend met een winkelwagentje van de Appie naar een kringloopwinkel om spullen te kopen voor mijn kamer. Voor 5 tientjes zat het karretje vol met echt mooie spullen. Bovenop lag zelfs een soort houten ligstoel. Mensen keken ons wel raar aan toen we met het karretje terug naar huis liepen”.

Een echt pronkstuk in huis hebben ze niet. Glenn vindt dat er niet iets uitspringt, maar dat het geheel zo gezellig is. “Een zooitje van leuks” noemt hij het. Als hij dan toch iets moet kiezen gaat hij voor het lichtblauwe buikkastje. “Die vond ik op Marktplaats, maar toen was het nog gewoon bruin. Yvette en ik hebben het samen helemaal opgeschuurd en blauw gespoten. Dat deden we wel met meer spullen, maar deze is echt goed gelukt. Dit kastje is gewoon zo leuk, omdat hij echt door ons is gemaakt. Al zou iemand er 1000 euro voor bieden dan zou ik hem nog niet wegdoen.” Lief he? (als iemand dit leest en er 1000 euro voor over heeft dan kun je stiekem toch contact met Glenn opnemen)
Treasures of tilburg

En voor dat pronkstuk Glenn, daarvoor kun je natuurlijk altijd bij BRUKT. terecht. We helpen je graag aan een eyecatcher met een verhaal. You’re welcome..

Liefs,

TEAMBRUKT.

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl

Brukt3 juli 2017
Treasures-of-Tilburg3-1024x679.jpg
6min

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column ‘Treasures of Tilburg’ interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Wie: Kelly van den Bosch, Grafisch Ontwerper en bartender bij Cinecitta
Leeftijd: 25 jaar
Waar: Tuinstraat Tilburg

Treasures of Tilburg

Ze woont er net een half jaartje, hier in de binnenstad van Tilburg, Kelly van den Bosch. Afgestudeerd als Grafisch Ontwerper aan het Artez te Arnhem, daarna even het leven in Nijmegen geproefd om vervolgens na een korte pitstop bij haar ouders in ’t dorp, naar Tilburg te komen voor de liefde. En met die liefde bedoelt ze dan haar vriendje. Echter heeft ze er binnen deze korte tijd ook echt wel een nieuwe liefde bij gekregen. Tilburg en haar fijne, gemoedelijke volk.

Haar favoriete plek in Tilburg is TIEN. “Ik woon vlakbij dus ik ben er gewoon een keer langs gegaan om een kopje koffie te drinken en sindsdien kom ik er regelmatig. Niet alleen om te koffieleuten maar ook om kansen op het gebied van werk te bespreken. Zowel voor TIEN als voor mij. Dat vind ik ook zo mooi aan Tilburg, je raakt makkelijk met mensen aan de praat. Ook bij Buutvrij kom ik regelmatig en beland ik in dezelfde situatie. Of ik een vork mag lenen om hun carrotcake te verorberen in de trein haha.. Dat is geen probleem, ze gaan er gewoon vanuit dat ik ‘m toch wel terug kom brengen!”

Die plek in de Tuinstraat is dan ook een bewuste keuze. Tenminste, ze heeft heus wel meerdere plekken bekeken maar een plekje in het centrum had wel haar voorkeur boven, bijvoorbeeld, een studio buiten de ring. De kamer is klein maar de locatie is groots zullen we maar zeggen. “Ik raakte laatst met een fotograaf aan de praat die hier in de buurt woont en we hadden het erover dat dit een plek is waar de creativiteit groots is maar de mensen het niet perse heel breed hebben. Misschien tevens de reden waarom we allemaal uit onze kleine ruimtes trekken en met laptop op pad gaan naar de eerder genoemde koffietentjes.”

Treasures of Tilburg

Dat creatieve zie je ook terug in Kelly’s interieur. Een kamer van 8m eigen maken is best een opgave. Maar voor Kelly is dit geen probleem. Ik bezoek veel kringlopen maar ook platforms zoals ‘ Pinterest’ is iets waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Zelfs de ‘kamersites’ waar ze ingeschreven staat bieden inspiratie. “Er staan gewoon af en toe goed ingerichte kamers tussen. Ja, die sla ik dan op.”

Treasures of Tilburg

Het bezoeken van kringlopen is deels een bewuste keuze. Ze vind het verhaal achter bepaalde items super interessant. Ze studeerde zelfs af met een aantal gevonden prentjes die ze terug leidde naar de oude eigenaresse. Of die keer dat ze met een mok met de naam ‘Henk’ in haar handen stond. “Ja, dan zie ik al helemaal hoe hij eruit ziet en van wie hij die mok heeft gekregen.”

Een pronkstuk in haar interieur heeft zo’n soortgelijk verhaal. Een bordje met ‘Amsterdam’ erop dat ze heeft opgehaald bij een oude vrouw in Breda. ‘Sta ik daar in zo’n volksbuurt om een bordje van 4 euro op te halen. Maar die moet ik dan hebben. Ik denk dat zo’n vrouw dan ook denkt, wat moet die meid daar nou weer mee? Maar dat is toch heerlijk?”

Treasures of Tilburg

Haar Klippan-bank van de Ikea hoopt ze ooit ook te kunnen vervangen door een vondst met een verhaal. Er wordt nu vooral nog veel gedroomd want de kamer is klein. Maar die vintage bank, die komt er. En oh ja, ook nog zo’n standaard voor een diaprojector. Want daar kun je zo leuk van die plantjes opzetten. Wij zien het helemaal voor ons. En Kelly, geef ons gerust een belletje als je nog een keer groter gaat wonen. We komen met alle liefde naar je nieuwe bank kijken.

Liefs,

TEAMBRUKT.

Heb jij een interieur of een kledingkast vol met tweedehands parels? Laat het team BRUKT. weten! Of ben je juist op zoek naar meer toffe gebruikte items? Ga dan naar de webshop en sla je slag. www.brukt.nl | info@brukt.nl

Brukt2 juni 2017
Treasures-of-Tilburg-1-1024x679.jpg
7min

Dat Tilburg een stad is gevuld met allerlei verborgen schatten hoef je de meiden van BRUKT. niet te vertellen. Zij hebben oog voor de mooiste tweedehands en gebruikte items. In deze maandelijkse column ‘Treasures of Tilburg’ interviewen zij Tilburgers die deze passie delen en nemen zij een kijkje in hun interieur of in hun kledingkast.

Simone (34) woont al zo’n 8 jaar op de benedenverdieping van een prachtig pand in de Korte Schijfstraat. ‘Dit is mijn tweede huis binnen Tilburg en ik wil hier eigenlijk nooit meer weg’ zegt Simone vol enthousiasme. Simone komt oorspronkelijk uit Loon op Zand maar door haar werk in Tilburg was de stap om te verhuizen zo gemaakt. Eerst een huisje op het Lieve Vrouweplein en nu een benedenverdieping in de Korte Schijfstraat. De Korte Schijfstraat is een bewuste keuze. Ze woont dichtbij haar werk, midden in het centrum en houdt van de gezellige drukte die deze plek met zich meebrengt.

Ondanks het feit dat ze midden in het centrum zit geniet ze ook van de rust. ‘Ik zit midden in de drukte, maar ook net erbuiten, mijn tuin is bijvoorbeeld een oase van rust. Daar hoor je niks.’ Als Simone het centrum van Tilburg induikt zijn er voor haar een aantal plekken waar ze het liefst komt. ‘Ik vind de relatief nieuwe plekken van Tilburg het leukst om te bezoeken. De Spoorzone bijvoorbeeld, daar gebeurt van alles. En tegenwoordig ben ik ook veel te vinden aan de Piushaven. Ik vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken die nog niet bekend zijn bij iedereen.’

Maar het fijnste aan Tilburg vindt ze de gemoedelijkheid. Iedereen kan het goed met elkaar vinden en er is vrijwel nooit iets aan de hand. ‘Lekker binnenlopen bij de buren bijvoorbeeld, voor een kop koffie, dat kan gewoon in Tilburg.’ Haar sociale leven speelt hier ook grotendeels af. ‘Ik wil hier denk ik nooit meer weg, ik zou alles en iedereen onwijs gaan missen!’
Treasures of Tilburg

Binnenloop bij haar thuis schroomt ze dan ook niet. Het grote pand met karakteristieke trekken is een echte eyecatcher. De ruimte is opgedeeld in drie delen, gescheiden door prachtige schuifdeuren ingelegd met glazen ramen. ‘Ik hou van de originele onderdelen aan het huis, het maakt het uniek en eigen.’ Diezelfde eigenheid wordt ook doorgevoerd in de inrichting. Ze heeft niet een specifieke stijl en inspiratie haalt ze ook niet ergens vandaan. Ze gaat dan ook nooit op zoek naar een product in het bijzonder. Ze moet een nieuwe aanwinst gewoon zien, voelen, er van gaan houden. ‘Soms vind ik iets waar ik in eerste instantie geen plekje voor hebt maar dan creëer ik dat gewoon. Als ik iets wil hebben, dan komt het er ook.’

Treasures of TilburgNieuwe spullen vind je bijna niet in het interieur van Simone. Daar zoekt ze ook niet naar. Ze vindt het over het algemeen leuker om spullen aan te schaffen die ze op de kop kan tikken voor een paar euro. Gebruikte producten hebben volgens haar meer geleefd en dat maakt deze producten unieker. ‘Ik vind het fijn om te weten dat iets in mijn huis niet bij iedereen thuis staat, dat is ook maar saai.’

Opknappen is dan ook een onderdeel dat bij Simone samengaat met de aanschaf van tweedehands spullen. Ze maakt regelmatig iets anders van de spullen en geeft ze daardoor een nieuwe functie. Meestal komt die drang omhoog in de lente. ‘Elk jaar is het hetzelfde liedje. Als de lente haar intrede maakt moet alles anders in mijn interieur, lichter en frisser. Dat is soms zo erg dat ik er niet van kan slapen!’

Echter zijn er een aantal spullen in haar interieur die geen opknapbeurt nodig hebben. Zo laat ze haar pronkstuk zien, een tweedehands, gouden kandelaartje dat ze voor €1,50 ergens op de kop heeft getikt. Het heeft een plekje op de schouw gekregen en ze is er nog elke dag blij mee. Ook de witte hangstoel die ze destijds voor 250 gulden heeft gekocht is een pronkstuk dat al jaren een vaste plek heeft in haar wisselende interieur. Dat is zo’n item dat vorige maand een likje verf heeft gekregen, want ja, die lente he?!

Treasures of TilburgSimone haar favoriete aankoop ooit was een rood bad op pootjes. ‘Dat was het mooiste bad wat ik ooit had gezien. Ik heb hem destijds met mijn ouders ergens in Friesland opgehaald. Ik heb hem toen gekocht met het idee dat ik mijn badkamer zou verbouwen. Maar het bad heeft jaren op zijn kant in mijn schuur gestaan. De badkamer is nog steeds hetzelfde en het bad heb ik uiteindelijk toch maar weer doorverkocht. Met pijn in mijn hart, eeuwig zonde en het doet nog steeds een klein beetje pijn als ik er aan denk..’