Kruikenstad21 februari 2020
indian-1604860_1920-1280x1283.jpg
2min

"Carnaval is een mooie traditie waarin alles op zijn kop mag. Daarom is het het allermooiste als het ook echt een feest voor iedereen is; dus zonder racisme. Wij roepen daarom iedereen in Brabant op om racisme te monitoren door foto's te maken en verslag te leggen van wat je ziet en dit naar ons te mailen", is te lezen in een Facebookevent met de naam Carnaval Racisme Monitor.

Kruikenstad16 februari 2020
nostal-1280x960.jpg
1min

Boilerroom sessies, een livestream waarbij de DJ recht voor een camera staat te draaien omringt door publiek, zijn inmiddels een bekend internetfenomeen. Soms is het de DJ en zijn platenkeuze die voor het succes van de video zorgen, maar vaker nog is het het publiek. Gure attenberries met vlotte zonnebrillen welke compleet uit hun kaak schieten of nét iets te aandachtsgeile instagramveulens die niet van de DJ af kunnen blijven. Vandaag is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Boiler room: CV Kamer.

Kruikenstad12 januari 2020
1min

We dronken Schrobbeler en bier, in de St Josephstraat, ze kent me door en door en snapt m’n trots. Ik liet d’n Besterd zien, ik dronk een fles of tien, we sloten s’ochtends af met baco’s in De Nacht. Zomaar wat lines uit de nieuwe hit van Alaafterparty die een zeer natuurgetrouwe samenvatting van carnaval in Kruikenstad beschrijven. ‘Unne Echte Kruik’ heet de single en afgelopen weekend was de releaseparty in de Cat's Back.

Kruikenstad6 januari 2020
Winnaars-Zumme-Zinge-1280x853.jpg
1min

CV Confetti heeft zaterdag 4 januari in Poppodium 013 de vierde editie van zangfestijn Zumme Zinge?! gewonnen met het nummer ‘Zòt zèèn…… is zo gèk nòg nie!’. De groep kreeg ‘d’n Irste prèès’ uitgereikt door Prins Knet d’n Irste en mag zich het komende jaar KruikenKrakerZangers noemen. De KruikenKraker 2020 wordt heel het carnavalsseizoen door de hofkapel gespeeld bij binnenkomst van Prins Knet en zijn gevolg.

Kruikenstad31 januari 2018
22d542_b357eaa2024345dbbf0b4342526cda54mv2_d_4838_3225_s_4_2-1024x683.jpg
3min

Op het Pieter Vreedeplein in Tilburg organiseren studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Fontys Academie voor Danseducatie vrijdag 2 februari een ‘Rise‘ waar zij dansen voor een wereldwijd probleem, geweld tegen vrouwen.

Ook dragen dit jaar leerlingen van 2college Jozefmavo, De Nieuwe School, Koning Willem II college en AZC De Vrolijkheid een steentje bij. In totaal zullen zo´n 350 dansers meedoen aan deze dansmanifestatie.

Workshops
Naast de ‘Rise’ die twee keer wordt uitgevoerd op het officiële One Billion Rising lied ‘Break the Chain’ krijgen de dansers en publiek tussendoor workshops Hiphop en Boxing

One Billion Rising
Foto: Marcel Couwenberg

One Billion Rising
Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren in meer dan 200 landen duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld met dans-flashmobs, festivals, artistieke en andere evenementen. Ook landelijk wordt er op verschillende plaatsen (waaronder Tilburg en Roosendaal) gehoor gegeven aan dit initiatief.

Cijfers
De campagne is een oproep tot actie op basis van de duizelingwekkende statistiek dat 1 op de 3 vrouwen op de wereld tijdens haar leven wordt geslagen of verkracht. Met de wereldbevolking van 7 miljard komt dit neer op meer dan een miljard vrouwen en meisjes.


Video: Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Datum: Vrijdag 2 februari 2018
Tijd: 12.00 – 13.00 uur
Pieter Vreedeplein in Tilburg
Gratis toegang

Kruikenstad25 januari 2018
Knipsel.jpg
3min

Een goede bodem leggen voor de carnaval kun je doen met een kapsalon of een brooike Jantje maar vanaf nu kun je natuurlijk ook een heerlijk Kruiketje van de Jong Snacks naar binnen schuiven.

Wij hebben de verkooppunten voor je op een rijtje gezet.

Broodje per Centimeter
RAW
Hotel Mercure
Café De Baret
Lunchroom De Caroussel
Café Hoegaarden
Lokaal Zeven
Café ‘t Uilennest
Heavens Kitchen
Miss Bien Chanternel
Eetcafé 190
Het Wapen van Tilburg
De Frietboetiek Tilburg
Villa 4 Jaargetijden
Café-wijnbar Heuvel15
Zorglocatie ’t Laar
Café Brandpunt 
Bistro St. Sjaak

Heel Tilburg aan de Kruiket
Koen de Jong van de Jong Snacks ziet dat zijn Kruiket overal positief ontvangen word. “Vanaf deze week zijn de Kruiketten en Kruikenballen bij alle horecagroothandels in en rondom Tilburg verkrijgbaar, dus de echte aantallen gaan nu pas komen. Ik verwacht dat iedere Tilburgse horecaondernemer de meerwaarde van een Tilburgse Kruiket zal inzien (en al is het maar tijdelijk) om het op te nemen!” Aldus Koen de Jong.

Kruiket De Jong Snacks
De Kruiket

Brabant kleurt groen/oranje
De snack is zelfs buiten Tilburg verkrijgbaar, zo kleuren ook Blerick, Boxtel en Dongen dit jaar een beetje groen/oranje door de Kruiket van de Jong Snacks.

Meer nieuws over Kruikenstad? Check kruikentv.com!

Kruikenstad16 januari 2018
22d542_0ecd42d5649e436199fb27b8a8df6c7bmv2_d_3018_2130_s_2-1024x723.jpg
3min

Foto: Dennis van Roozendaal

De trotse Christel van den Dungen uit Tilburg mag zich dit jaar Opperleuterèr van Kruikenstad noemen. Dit werd bekend gemaakt door Hoogheid Prins Etienne d’n Irste tijdens het 44ste Leuterconcours dat dit jaar gehouden werd in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Als Kaat Kraant kwam ze namens het Brabants Dagblad de krant promoten omdat door sociale media de krant wellicht ten onder zou kunnen gaan. Met een muts van krantenpapier en een zwart-witte boa betrad ze met volle overtuiging de ton en nam actuele artikelen op de hak.

Belangrijke actualiteiten als genderneutraal en het beeld van Peerke Donders kwamen aan bod. Ook Hans Smolders moest het ontgelden, die deze avond als jurylid aanwezig was. Haar man Jos mocht wederom niet ontbreken in haar buut die via een advertentie in de krant zijn nieuwe baan vond als stadionspeaker bij Willem II.

Uit handen van Prins Etienne d’n Irste kreeg Christel de prijs ‘Opperleuterèr van Kruikenstad’ overhandigd. Deze krijgt een mooi plekje bij haar thuis op de schouw.Of Christel volgend jaar haar titel gaat verdedigen vond ze nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Christel won al eerder het Leuterconcours, dit in 2012, 2015 en 2016.

In totaal streden acht tonpraters dit jaar voor de trofee, waaronder titelverdediger Ludo van Vliet. Nieuwkomer Peter Ritsema uit Udenhout werd door het publiek als favoriet verkozen, en ging naar huis met de publieksprijs.

Leuterconcours
Foto: Dennis van Roozendaal

Meer nieuws over Kruikenstad? Check kruikentv.com