Kruikenstad12 januari 2020

1min

We dronken Schrobbeler en bier, in de St Josephstraat, ze kent me door en door en snapt m’n trots. Ik liet d’n Besterd zien, ik dronk een fles of tien, we sloten s’ochtends af met baco’s in De Nacht. Zomaar wat lines uit de nieuwe hit van Alaafterparty die een zeer natuurgetrouwe samenvatting van carnaval in Kruikenstad beschrijven. ‘Unne Echte Kruik’ heet de single en afgelopen weekend was de releaseparty in de Cat's Back.


Kruikenstad6 januari 2020
Winnaars-Zumme-Zinge-1280x853.jpg

1min

CV Confetti heeft zaterdag 4 januari in Poppodium 013 de vierde editie van zangfestijn Zumme Zinge?! gewonnen met het nummer ‘Zòt zèèn…… is zo gèk nòg nie!’. De groep kreeg ‘d’n Irste prèès’ uitgereikt door Prins Knet d’n Irste en mag zich het komende jaar KruikenKrakerZangers noemen. De KruikenKraker 2020 wordt heel het carnavalsseizoen door de hofkapel gespeeld bij binnenkomst van Prins Knet en zijn gevolg.


Kruikenstad31 januari 2018
22d542_b357eaa2024345dbbf0b4342526cda54mv2_d_4838_3225_s_4_2-1024x683.jpg

3min

Op het Pieter Vreedeplein in Tilburg organiseren studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Fontys Academie voor Danseducatie vrijdag 2 februari een ‘Rise‘ waar zij dansen voor een wereldwijd probleem, geweld tegen vrouwen.

Ook dragen dit jaar leerlingen van 2college Jozefmavo, De Nieuwe School, Koning Willem II college en AZC De Vrolijkheid een steentje bij. In totaal zullen zo´n 350 dansers meedoen aan deze dansmanifestatie.

Workshops
Naast de ‘Rise’ die twee keer wordt uitgevoerd op het officiële One Billion Rising lied ‘Break the Chain’ krijgen de dansers en publiek tussendoor workshops Hiphop en Boxing

One Billion Rising
Foto: Marcel Couwenberg

One Billion Rising
Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Onder het motto ‘One Billion Rising’ protesteren in meer dan 200 landen duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld met dans-flashmobs, festivals, artistieke en andere evenementen. Ook landelijk wordt er op verschillende plaatsen (waaronder Tilburg en Roosendaal) gehoor gegeven aan dit initiatief.

Cijfers
De campagne is een oproep tot actie op basis van de duizelingwekkende statistiek dat 1 op de 3 vrouwen op de wereld tijdens haar leven wordt geslagen of verkracht. Met de wereldbevolking van 7 miljard komt dit neer op meer dan een miljard vrouwen en meisjes.


Video: Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Datum: Vrijdag 2 februari 2018
Tijd: 12.00 – 13.00 uur
Pieter Vreedeplein in Tilburg
Gratis toegang


Kruikenstad25 januari 2018
Knipsel.jpg

3min

Een goede bodem leggen voor de carnaval kun je doen met een kapsalon of een brooike Jantje maar vanaf nu kun je natuurlijk ook een heerlijk Kruiketje van de Jong Snacks naar binnen schuiven.

Wij hebben de verkooppunten voor je op een rijtje gezet.

Broodje per Centimeter
RAW
Hotel Mercure
Café De Baret
Lunchroom De Caroussel
Café Hoegaarden
Lokaal Zeven
Café ‘t Uilennest
Heavens Kitchen
Miss Bien Chanternel
Eetcafé 190
Het Wapen van Tilburg
De Frietboetiek Tilburg
Villa 4 Jaargetijden
Café-wijnbar Heuvel15
Zorglocatie ’t Laar
Café Brandpunt 
Bistro St. Sjaak

Heel Tilburg aan de Kruiket
Koen de Jong van de Jong Snacks ziet dat zijn Kruiket overal positief ontvangen word. “Vanaf deze week zijn de Kruiketten en Kruikenballen bij alle horecagroothandels in en rondom Tilburg verkrijgbaar, dus de echte aantallen gaan nu pas komen. Ik verwacht dat iedere Tilburgse horecaondernemer de meerwaarde van een Tilburgse Kruiket zal inzien (en al is het maar tijdelijk) om het op te nemen!” Aldus Koen de Jong.

Kruiket De Jong Snacks
De Kruiket

Brabant kleurt groen/oranje
De snack is zelfs buiten Tilburg verkrijgbaar, zo kleuren ook Blerick, Boxtel en Dongen dit jaar een beetje groen/oranje door de Kruiket van de Jong Snacks.

Meer nieuws over Kruikenstad? Check kruikentv.com!


Kruikenstad16 januari 2018
22d542_0ecd42d5649e436199fb27b8a8df6c7bmv2_d_3018_2130_s_2-1024x723.jpg

3min

Foto: Dennis van Roozendaal

De trotse Christel van den Dungen uit Tilburg mag zich dit jaar Opperleuterèr van Kruikenstad noemen. Dit werd bekend gemaakt door Hoogheid Prins Etienne d’n Irste tijdens het 44ste Leuterconcours dat dit jaar gehouden werd in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Als Kaat Kraant kwam ze namens het Brabants Dagblad de krant promoten omdat door sociale media de krant wellicht ten onder zou kunnen gaan. Met een muts van krantenpapier en een zwart-witte boa betrad ze met volle overtuiging de ton en nam actuele artikelen op de hak.

Belangrijke actualiteiten als genderneutraal en het beeld van Peerke Donders kwamen aan bod. Ook Hans Smolders moest het ontgelden, die deze avond als jurylid aanwezig was. Haar man Jos mocht wederom niet ontbreken in haar buut die via een advertentie in de krant zijn nieuwe baan vond als stadionspeaker bij Willem II.

Uit handen van Prins Etienne d’n Irste kreeg Christel de prijs ‘Opperleuterèr van Kruikenstad’ overhandigd. Deze krijgt een mooi plekje bij haar thuis op de schouw.Of Christel volgend jaar haar titel gaat verdedigen vond ze nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Christel won al eerder het Leuterconcours, dit in 2012, 2015 en 2016.

In totaal streden acht tonpraters dit jaar voor de trofee, waaronder titelverdediger Ludo van Vliet. Nieuwkomer Peter Ritsema uit Udenhout werd door het publiek als favoriet verkozen, en ging naar huis met de publieksprijs.

Leuterconcours
Foto: Dennis van Roozendaal

Meer nieuws over Kruikenstad? Check kruikentv.com


Kruikenstad7 januari 2018
leuterconcours-foto-2-fc97a95abb9e439-1.jpg

3min

Foto: Marcel van den Broek

Zaterdag 13 januari zal de geschiedenisboeken in gaan, het Leuterconcours viert namelijk haar 44 jarig jubileum. Wie mag zich dit jubileumjaar Opperleuterer van Kruikenstad noemen en zal de prijs in ontvangst nemen in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Rijke geschiedenis 
Het leuteren in Kruikenstad kent een rijke geschiedenis die officieel begon op 11 januari 1975, dat toen nog tonpraotavond heette. De Prins en raad hadden destijds eigen ereplaatsen in de zaal.

Leuter concours

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boekje ’44 jaar achter de schermen’
Door de jaren heen is er veel veranderd en deze rijke historie is verwerkt in een 28 pagina dik boekje dat samen is gesteld door K.V. de Fènpruuvers. Een boekje vol met verhalen van onder meer Jace van de ven over elfvoudig Opperleuterer, Frans Verbunt.

Aanstaande zaterdag tijdens het Leuterconcours is het boekje ’44 jaar achter de schermen’ te koop. Voor 2 euro per boekje weet jij precies hoe het leuteren in Kruikenstad is ontstaan en wat er door de jaren heen veranderd is. Ook staat er bijvoorbeeld in wie vijf jaar achter elkaar won, en alle winnaars, juryleden en presentatoren van het leuterconcours staan er in.

Voor aanstaande zaterdag zijn er nog enkele kaarten beschikbaar, deze zijn te koop via www.kaarten.kruikenstad.nl

Meer nieuws over Kruikenstad? Ga dan naar www.kruikentv.com!


Kruikenstad5 januari 2018
zumme-zinge-e1514887236154-1024x379.jpg

3min

TILBURG – Wie mag zich dit carnavalsseizoen de zanger of zangeres van de KruikenKraker 2018 noemen? Met die vraag beklimmen de deelnemers aan Zumme Zinge?! de bühne op zaterdag 6 januari in Poppodium 013.

Geen pauzes, geen opbouw of afbouw, geen stiltes. Maar wel zeventien optredens, zeven groepen met een kapel en vier doorgewinterde live-artiesten. Een hele avond gas erop dus, samen met dj Freek en het knotsgekke presentatieduo Dennis en Carlijn. Het non-stop muziekspektakel wordt dit jaar voor de tweede keer in deze vorm gehouden.

Iedereen mag meedoen!
Iedereen in Kruikenstad – en zelfs daarbuiten – heeft zich aan mogen melden voor Zumme Zinge?!. Dat resulteert in een gevarieerd deelnemersveld, van one-man-bands tot kinderkoren en van blaasorkesten tot carnavalsentertainers. Onder de zeventien optredens zijn zeven nieuwkomers en zelfs twee solisten. In de eerste editie, die meteen een spetterend succes bleek, gingen Bart Schuermans en CV jè jè tis wè er met de eretitel KruikenKraker 2017 vandoor met het lied ‘Unne echte Krèùk die gao nie weg’.

En de winnaar is…
… een Bekende KruikenKrakerZanger of -Zangeres! Uit de deelnemende artiesten kiest de jury een winnaar die zich een jaar lang Bekende KruikenKrakerzanger(es) mag noemen. Bovendien speelt de Hofkapel het nummer bij binnenkomst van Prins Etienne d’n Irste en zijn Gevolg bij alle Kruikenstadbezoeken en evenementen.

Als nieuw jurylid mogen we dit jaar Marc Meeuwis verwelkomen naast Vincent Brouwers en Frank van der Kroon. Ook het publiek heeft een belangrijke publieksstem uit te brengen. Voor slechts vijf euro kunnen geïnteresseerden toegangskaarten kopen op kaarten.kruikenstad.nl.

Meer nieuws over Kruikenstad? Ga dan naar www.kruikentv.com!