Thijs16 augustus 2018
Schermafbeelding-2018-07-30-om-11.07.09-e1532952142875-1400x700-1024x512.png

8min

Voor papa Thijs en mij komt het te laat, en alle andere vaders die uit de ‘luiers’ zijn, de nieuwe vaderschapsverlofregeling. Maar voor aanstaande vaders staat er een grote verandering in het vooruitzicht. Namelijk niet meer die paar karige dagen, maar extra tijd om van elkaar te kunnen genieten en elkaar te leren kennen. Veel papa’s om mij heen ‘klagen’ dat dit altijd te kort is en jammer dat je veel vrije dagen eigenlijk gedwongen moet opmaken om bij de kleine te zijn.

Vaderschapsverlof, kraamverlof, geboorteverlof & partnerverlof
Allemaal verschillende nieuwe papa termen voor allemaal dezelfde dingen. Officieel is de correcte benaming kraamverlof, maar worden ook geboorteverlof of vaderschapsverlof genoemd. Wat dan wel weer vreemd is is dat de nieuwe regeling niet de kraamverlofregeling wordt genoemd, maar de vaderschapsverlofregeling. Partnerverlof is bijna hetzelfde als kraamverlof, en onderdeel van vaderschapsverlof. Partnerverlof zijn de 3 onbetaalde dagen waar je recht op hebt na de geboorte van de kleine. Geboorteverlof is het hetzelfde als kraamverlof en vaderschapsverlof, de 5 dagen die je kunt inplannen na de geboorte.

Snap jij het nog?!

Huidige situatie vaderschapsverlofsregeling
Kraamverlof: twee dagen betaald door werkgever.
Partnerverlof: drie dagen onbetaald. Tijdens deze tijd kun je elkaar beter leren kennen en genieten van elkaar. Daarnaast ook handig voor zaken als:

  • Kraamvisite
  • Kraamhulp leren kennen
  • Babyborrel
  • Helpen bij verzorgen baby
  • Helpen bij verzorgen vrouw
  • Aangifte doen van baby bij de gemeente
  • Het verwerken van de hormonen en bijbehorende traantjes

Partnerverlof gaat van je ouderschapsverlof af. Maak je gebruik van ouderschapsverlof let dan op dat je niet aan het einde van het jaar in de knoei komt met je dagen.

Toekomstige situatie vaderschapsverlofregeling
Volgens een wetsvoorstel van Minister Koolmees gaat het vaderschapsverlof volgend jaar van 2 naar 5 betaalde dagen, en vanaf 2020 komen daar nog 5 weken bij, tegen 70% doorbetaling van het loon. Dit verlof moet binnen een half jaar na de geboorte worden opgenomen.

Ideaal dus! Want wat ons betreft zijn die 2 dagen echt te kort (als je geen 3 onbetaalde dagen wilt opnemen).

Het nieuwe vaderschapsverlof
Bijna 3 van de 4 Nederlandse mannen en vrouwen zijn tevreden tot zeer tevreden over de nieuwe regeling. Maar vergeleken met andere Europese opties (Finse, Zweedse, Sloveense, en het voorstel van de Europese Commissie) zijn ze nog steeds ontevreden over het nieuwe Nederlandse model. Kiezend uit de opties van deze landen zou 87% van de mannen voor een ander model kiezen. 1/3 ziet liever het Zweedse model waar 16 maanden tussen de partners verdeeld kan worden, en 1/3 ziet liever het voorstel van de Europese Commissie, wat tot 4 maanden kan oplopen.

(Bron: Viking Blog)

Overzicht vaderschapsverlof Europese landen

Onze kijk op vaderschapsverlof
Zelf zijn wij voorstander van de 5 dagen en uiteindelijk 5 weken verlof. De 2 dagen zijn in onze ogen echt te kort om goed te kunnen binden met de kleine. Daarnaast is de vrouw ook vaak nog niet in staat om zelf veel dingen te kunnen doen na de bevalling, dus een extra paar handjes zijn altijd prettig om erbij te hebben.

Wat is jullie kijk op de nieuwe vaderschapsverlofregeling? Vinden jullie dit positief of negatief?

Papavertelt is het papablog voor en door papa’s. Mama’s mogen het uiteraard ook lezen.Op deze papablog schrijven twee jonge vaders over de dingen die zij tegenkomen. Dit kunnen baby- of opvoedingsgerelateerde situaties zijn, maar ook alledaagse situaties rondom het vaderschap.

Mocht je ook een keer iets achter willen laten op papavertelt.nl of wil je contact opnemen? Stuur dan gewoon een berichtje naar info@papavertelt.nl


Thijs13 juli 2018
papa-vertelt-blog-1024x512.jpg

6min

Te horen krijgen dat je papa wordt is echt iets speciaals. Je beseft dat je huidige leven voorbij is en gedachten over de meest onzinnige toekomstbeelden schieten door je hoofd. Gaat het goed komen met zijn studie? Zal hij wel goed eten? Krijgt hij wel toffe vrienden. Allemaal nieuwe gedachten waarvan de een realistischer is dan de andere.

Ook krijg je te maken met een nieuw (vak)jargon waarvan je daadwerkelijk nog nooit gehoord hebt. De meest wonderbaarlijke dingen zorgen er de eerste maanden voor dat je allemaal nieuwe termen leert die je tijdens de eerste babyverjaardagen van vrienden kan oefenen. Hieronder bespreek ik een aantal van de termen waar ik mij nog tot de dag van vandaag over kan verwonderen.

De vrucht erkennen
De (ongeboren) vrucht erkennen is een futiliteit die je als ongetrouwd, niet-geregistreerd stel voor de 24ste week moet doen bij de gemeente waar je woont. Met het erkennen van de (ongeboren) vrucht wordt de achternaam van het ongeboren kind vastgelegd en wordt de verzorgingsplicht (niet ouderlijk gezag) vastgelegd.

Ik vind het erkennen van de vrucht zo’n aparte term. Waarom is het niet gewoon het erkennen van het ongeboren kind. Het is toch niet dat mijn vriendin ondertussen is bevallen van een volgroeide mango. Waarschijnlijk schuilt hierachter een volledig legitieme en misschien wel romantische onderbouwing, maar tot het moment van het schrijven is het voor mij nog steeds een vage term.

Rooming in
‘Rooming in’ is niets meer dan dat je spruit de eerste weken gewoon komt logeren bij papa en mama op de slaapkamer. Je leert zo wennen aan de baby met al zijn geluiden en bewegingen en het is ook heel makkelijk om hem snel te troosten.

Hoewel het heel fijn is om de eerste maanden bekend te raken met de bizarre geluiden die onze kleine kan maken zal ik blij zijn als de tijd rijp is dat ie naar zijn eigen kamer kan. Het is toch wel apart om zo lang je slaapkamer met zijn drieën te delen.

De Regeldag
Eigenlijk weet ik nog steeds niet goed wat een regeldag is. Mijn vriendin beschrijft het als een dag waarop vraag en aanbod van borstvoeding op elkaar wordt afgestemd. Ik ervoer het als een aantal dagen waarop je eigenlijk geen idee hebt wat die kleine muppet van je nu eigenlijk wil. De kleine vraagt veel aandacht en heeft bijna de gehele dag honger, zeurt (omdat hij honger heeft) en mijn vriendin heeft het idee dat ze door de volledige voorraad melk zit.

We hebben nu een aantal van deze dagen achter de rug en over het algemeen vallen ze allemaal wel mee. Als je beseft dat het gaat om een regeldag weet je gewoon dat ie non-stop wilt eten en dat je dat dan ook moet aanbieden.

Het sprongetje
Het sprongetje. Elke keer als de baby een mentale groeispurt doormaakt wordt een ‘sprongetje’ genoemd. Zoals beschreven in de babybijbel ‘Oei ik groei’ zijn dit perioden waar je jezelf op kan voorbereiden. Het waarnemen van één of meerdere vloeiende bewegingen kan al de inhoud van een sprongetje zijn. Sprongetjes zijn mijn inziens redelijk overtrokken en veel minder herkenbaar dan bovengenoemde regeldag. Ook mijn kompaan Nick heeft hierover een duidelijke mening waarin hij in een latere post op terug wil komen.

Toeschietreflex
Misschien de term waar ik echt nog nooit van gehoord had. De toeschietreflex is een natuurlijke reactie van je lichaam die ervoor zorgt dat de moedermelk begint te stromen zodra je baby aan de borst begint te zuigen (de borst van mama dan wel). Nu vind ik heel het mechanisme van borstvoeding fascinerend, maar het de toeschietreflex was wederom een van de termen die ik echt niet kon plaatsen toen ik deze voor het eerste hoorde.

Let op. De toeschietreflex werkt enkel bij de baby.. het is een no-no voor papa 🙂

Voor zover mijn eerste relaas over vreemde termen. Ik ben benieuwd of er papa’s dit blog lezen die mij kunnen voorzien van een aantal voor hun vreemde termen.

Papavertelt is het papablog voor en door papa’s. Mama’s mogen het uiteraard ook lezen.Op deze papablog schrijven twee jonge vaders over de dingen die zij tegenkomen. Dit kunnen baby- of opvoedingsgerelateerde situaties zijn, maar ook alledaagse situaties rondom het vaderschap.

Mocht je ook een keer iets achter willen laten op papavertelt.nl of wil je contact opnemen? Stuur dan gewoon een berichtje naar info@papavertelt.nl