Bokbierfestival ‘Opbokken’ beleeft haar tweede editie

Op zondag 15 oktober organiseren de horecazaken aan de Korte Heuvel in Tilburg de tweede editie van Bokbierfestival ‘Opbokken’. Vanaf 14:00u kunnen bezoekers meer dan dertig verschillende bokbieren van de tap proeven.

Tien cafés doen dit jaar mee aan ‘Opbokken’. Iedere horecazaak heeft een eigen buitenbar met één of twee bokbieren van verschillende brouwerijen. Gasten kopen voor €3,- een proefglaasje met stempelkaart en kunnen deze bij de deelnemende bars voor €2,50 laten vullen. Naast de het roodbruine gerstenat dat buiten uit de tapkranen vloeit, hebben de deelnemende kroegen ook binnen een heel mooi bokbierassortiment dat je met een proefglaasje voor dezelfde prijs mag proeven.

Topsfeer
“Er wordt al heel veel georganiseerd in Tilburg”, vertelt Tom-Jan Brekelmans van Café Stoffel. “Ook de Korte Heuvel wil zijn steentje bijdragen. We gaan met alle horecaondernemers vaker de handen ineenslaan om iets moois neer te zetten. Het heeft naast Opbokken 2016 onder meer geleid tot een nieuw leven ingeblazen Oberrace en een straatbarbecue tijdens de introweek van Fontys. En nu dus editie 2017 van Opbokken”

Er wordt gezorgd voor live muziek, een sfeervolle aankleding en bijpassende hapjes. Denk hierbij aan erwtensoep of in bockbier gemarineerde pulled pork. “We hopen op een gezellig drukke middag met mooi weer en een topsfeer.”

Deelnemers
De organisatie van ‘Opbokken’ is in handen van Café Stoffel, Cul de Sac, de Slijterij, Polly Maggoo, Café Bakker, Live, Heuvel 15, Weemoed, Studio en Bar Leonardo.
Opbokken Tilburg

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.