Brei er op los tijdens KNIT&KNOT: 6, 7 en 8 april in de Koepelhal

Het brei- en haakevent van het zuiden komt er weer aan. Komende 6, 7 en 8 april zal KNIT&KNOT zich weer drie dagen vestigen in de industriële Koepelhal in Tilburg. Speciaal voor dit komende evenement heb ik met Miranda Mosterd gesproken en alles gevraagd wat we nog niet wisten van KNIT&KNOT.

“Is KNIT&KNOT ook leuk als je nog nooit gebreid, gehaakt of een andere handwerktechniek hebt gebruikt, maar het wel graag wilt leren?”

“Ja zeker, KNIT&KNOT is voor iedereen die belangstelling heeft voor draad of zelf graag iets wil maken. Je kunt aanschuiven bij specialisten voor informatie, beleving, vragen, makes & takes en workshops. Inspiratie voor jong tot oud, van beginnend tot specialist. Voor diverse workshops moet je vaak wel iets van een basistechniek kennen. Maar er staan altijd specialisten klaar om je de technieken aan te leren en er zijn ook workshops zoals macrameeën waarbij je de leukste dingen kan maken zonder dat je ervaring nodig hebt. Maar kijk uit, eenmaal een start gemaakt, dan kun je niet meer terug! Ook leuke inspiratie op de website, zo hebben we: VriendinnenVrijdag, de Steek van de Week, Amigurumidag, Bloemetjesfeest (elke week een gratis origineel 3D bloemenpatroon) en natuurlijk onze #Breimoeder met haar dagelijkse strijd om even relaxed de breipen te kunnen pakken!”

“De leukste dingen maak je gewoon lekker zelf! Dus wij zeggen, neem de stap en begin gewoon!”

“Was het vroeger vooral iets voor oudere dames, tegenwoordig zijn het ook  jonge(re) vrouwen, tieners en mannen die de brei- en haaknaalden ter hand nemen. Helemaal als je vriendinnen vragen waar je het vandaan hebt en je dan kunt zeggen dat je het zelf gemaakt hebt! Het geeft je een gevoel van trots. Niet iedereen weet hoe ze moeten haken of breien. Met een zelfgebreid item kun je mooi pronken! Bedenk wel dat als je eenmaal één mooie sjaal hebt gebreid, iedereen er eentje van je wil.”

“Wat voor exclusieve dingen heeft KNIT&KNOT die je nergens anders kunt vinden?”

“Het is heel prettig om rond te lopen tijdens KNIT&KNOT in de Koepelhal. Met name de combinatie met wol en garen en dan gepresenteerd in een prachtige industriële hal. Het is informeel, heel gezellig en inspirerend we richten ons ook alleen op mensen met een liefde voor Handwerk, draad verbindt en dat merk je echt. We hebben vaak leuk sociale projecten waar iedereen aan mee werkt zoals nu bijvoorbeeld Dank für die Blumen (zie ook www.knitenknot.nl/we-zetten-de-bloemetjes-buiten). Naast de Workshops, demonstraties en leuke stands waar je van alles kan kopen kun je ook aanschuiven aan de lange tafels bij de makers. Meet the makers, bijzondere mensen die je iets kunnen bijbrengen over hun voorliefde voor haken, breien, spinnen, vilten, etc. We richten ons ook op de kleinere bedrijfjes die je normaal niet in de winkelstraat tegen komt! Die zelf hun wol verven, echt leuk om te doen.”

“Waarom moeten mensen naar KNIT&KNOT komen?”

“Nou omdat het feest is en wij gewoon de gezelligste brei- en haakdagen van het zuiden zijn! Praten, breien, kopen, leren, lachen en ervaringen uitwisselen met mensen die ook jouw passie delen. Hoe leuk is dat! Het is overzichtelijk in één grote hal, bezoekers die geweest zijn verblijven een hele dag en na afloop laten ze weten hoe leuk ze het vonden. Doordat het overzichtelijk is heeft iedereen voldoende tijd om masterclasses, workshops en demo’s te volgen en daarna ook nog te shoppen bij de exposanten! Natuurlijk smaken verschillen, maar als brei- of haakliefhebber moet je een keer geweest zijn. Ook leuk om je favoriete, auteur, specialist nu eens live te ontmoeten en aan te spreken. Wist je dat na een paar minuten breien, je hartslag en je bloeddruk omlaag gaan? Als je je stress voelt, kan het verstandig zijn je breiwerkje even op te pakken. Vandaar dat er ook allemaal gezellige en relaxte bezoekers rondlopen tijdens KNIT&KNOT.”

“Wat maakt KNIT&KNOT 2018 beter dan voorgaande jaren?”

“Wij maken er elk jaar een feestje van! Maar soms komen bezoekers echt voor een speciale workshop of specialist. We proberen elk jaar zoveel mogelijk variatie daar in te brengen. En het één spreekt de bezoeker soms meer aan dan het ander. Ook dit jaar is het aanbod zo groot dat er altijd een techniek, specialist, product tussen zit waar je blij van wordt en die DIY ervaring blijft vaak beklijven! We hebben bijvoorbeeld dit jaar veel op het gebied van Amigurumi, designers, voorjaars haakinspiratie, buiten zijn, bloemen en omslagdoeken. Fris en fruitige voorjaarsinspiratie dus! In het najaar ligt de focus weer wat meer op warm & cosy.”

“Wat maakt jullie event anders dan andere brei-events zoals KreaDoe en de Handwerkbeurs?”

“De sfeer (koepelhal), het informele, bijzondere exposanten en specialisten, meet the makers. Bezoekers die alleen voor breien, haken, spinnen, vilten of borduren komen. De ludieke acties op onze website, de sociale projecten die we ondersteunen. De meeste bezoekers komen voor haak- en brei inspiratie, maar willen de overige items ook vaak uitproberen. De workshops van de borduur- en viltaanbieders al zitten bomvol! Wij zijn ook een kleine organisatie en op alle fronten laten wij ons zelf ook zien de beurs. De snelle boekers krijgen ook nog gratis een gave goodiebag. Geen foldertas, maar echt leuke bolletjes, magazines, patronenboekjes. Onze facebookpagina is ook een beetje een online haak- en breicafé! Elke dag plaatsen we een vast item en we kennen inmiddels onze trouwste fans!”

“Wat is er nog meer te doen naast breien, haken, vilten en andere handwerktechnieken?”

“Spinnen, borduren, macrameeën.. Kletsen en koffiedrinken!”

“Welke bekende experts kunnen we verwachten op KNIT&KNOT?”

“Als ik namen noem ken jij die dan? Voor de haak- en breifans zijn er hele gave specialisten aanwezig. Op social media hebben zij vaak tienduizenden volgers! De bekende specialisten zijn super leuk, maar vergeet ook de minderbekende ontwerpers niet die kunnen vaak heel verrassend uit de hoek komen. Check zeker de website wie wanneer aanwezig is, maar om toch een paar namen te noemen: DenDennis, Adinda’s World, Miriam de Speedknitter, Cute Dutch, Handwerkjuffie, Lisanne Multem (draad&praat), Annelies Baes, blijdatikbrei, Dutch Knitty, Hedy Kunst, Siets aan de haak, Atty van Norel, stip&haak, Draadkracht, draadpracht, Dutch Wooldiva, etc.

Er komen staan ook nog een aantal auteurs in optie van bekende haak-breiboeken. Houd de website in de gaten daar komen uiteindelijk alle specialisten op te staan.”

“Wat voor workshops zijn er allemaal te doen?”

“Ga naar www.knitenknot.nl/programma/workshops-april-2018 voor alle workshops die er te doen zijn tijdens KNIT&KNOT.”

Melanie

Melanie (22), geboren en getogen in Ede, student crossmediale communicatie in Rotterdam. Ze woont nu in Helmond en begint met veel enthousiasme aan haar afstudeerstage bij Wij Zijn Tilburg.