COBBLES FIETSROUTE: TOERISTISCHE PAADJES

Ben je op zoek naar een leuke fietsroute om aan het kermis gedruis te ontsnappen? Zoek dan niet langer en ontdek leuke opties van onze toerder ten top: Daan. In dit artikel zal hij een route rondom Tilburg uitlichten. Komt goed van pas met dit geweldige fietsweer. 

Toeristische paadjes – 42 km

Deze route heeft veel kleine paadjes en mooie natuur. Het voelt echt als een minivakantie!

De route begint hetzelfde als de vorige route die we hebben geplaatst. Op het Stokske draai je echter al snel af naar het zuiden. Na het oversteken van de Oirschotseweg kom je op een klinkerstrook (ze liggen er goed bij, geen zorgen) en daarna een korte kasseistrook (van zo’n 90m) uit. Naast de kasseistrook ligt ook een fietspad, voor degenen die niet van hobbelen houden.

Fiets jij over de kasseien of over het fietspad?

Daarna fiets je over enkele smalle fietspadjes midden tussen de weilanden. Tussendoor steek je nog de snelweg over dus er zit zelfs een ‘klimmetje’ in deze route. Eenmaal op de weg aangekomen fiets je richting het kanaal, waar je het fietspad richting Oirschot opdraait. Net voor Landgoed De Baest sla je af, waarna je een lekker golvend fietspadje door de natuur meepakt. Op een mooie dag kan het hier nog weleens druk zijn met 65 plussers op elektrische fietsen, dus hou daar rekening mee.

Moergestel

Al snel kom je aan in Diessen, maar niet voor lang, want direct sla je af om weer richting het kanaal te gaan. Je fietst hier over heerlijk glad asfalt (zie de omslagfoto boven dit artikel), door het natuurgebied Annanina’s Rust – ook een dikke aanrader voor de gravelbikers / crossers onder ons.

Eenmaal aangekomen bij het kanaal kun je stoppen voor koffie of een biertje bij De Gulle Brabander of lekker op het terras bij de visvijver (die vind je rechts van De Gulle Brabander).

Om de rit af te sluiten fietsen we nog één keer midden door de natuur, over een smal fietspad met daarnaast een onverharde weg. Dus ook de gravelrijders onder ons kunnen hier genieten.

Grote kans dat je deze bazen daar tegenkomt:

Daarna fiets je langs het Trappistenklooster van La Trappe weer terug naar Tilburg.

Cobbles

Cobbles is hét online lifestyle magazine voor wielrenners, mountainbikers en alles wat daarop lijkt. Je vindt er tips & tricks voor beginners, leuke routes om te fietsen en informatieve gidsen banden, fietscomputers en meer. Richting de zomer ontdek je er van alles over bikepacking, in het voorjaar vliegen de kasseien over je scherm en in de winter lees je over trainingsalternatieven – of smoezen voor de bankzitters. Cobbles is gevestigd in Tilburg, maar bedient heel Nederland en België. Omdat de wortels in Tilburg liggen, wordt vanuit het Ketelhuis Tilburg (AaBe Fabriek) iedere week de Cobbles Dinsdagavondrit georganiseerd: een gezellige samen-uit-samen-thuis rit die je op jouw tempo door de mooie omgeving van Midden-Brabant voert, met een lekker biertje achteraf.