CORONA-GENDA: LICHTSHOW EN SERENADES

discovery-space-shuttle-1778680_1920
Een bomvolle corona-agenda vandaag, de initiatieven schieten als paddestoelen uit de grond. Met de richtlijnen van het RIVM in het achterhoofd probeert Tilburg haar medebewoners en zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Vandaag o.a. een lichtshow voor de ziekenhuizen, een muzikale serenade in de Reeshof en optredens bij De Wever locaties.

LICHTSTRALEN ALS TEKEN VAN STEUN
Op zondag 22 maart tussen 20:00 en 20:30 uur geven licht- en geluidsbedrijven uit Tilburg met sterke lichtspots een zichtbaar eerbetoon aan iedereen die in deze periode werkt om de maatschappij gaande te houden of op andere manieren een bijdrage levert. Vanaf het dak van het Van der Valk Hotel Tilburg plaatsen vijf collega-bedrijven (onder de naam ‘AV-Boulevard’) minstens 32 bewegende lichtbeams. Deze schijnen in de lucht boven het nabijgelegen St. Elisabeth Ziekenhuis en Zorgcentrum De Leyhoeve.

Er wordt dus ook vanaf andere locaties geprojecteerd, zoals bijvoorbeeld vanaf Doloris’ Rooftop, Madestone, Oisterwijk en Udenhout.

Het is niet de bedoeling dat publiek naar de locaties komt: met een beetje geluk is vanuit veel achtertuinen ergens wel een lichtbeam te zien. Ook bedrijven op het gebied van evenemententechniek zijn fors getroffen door de corona-crisis. Agenda’s zijn de komende maanden leeg door het wegvallen van evenementen, bijeenkomsten en feesten. Materialen staan alweer bijna twee weken stil. Na zondag zal het weer een hele tijd duren voordat de lichtspots weer uit de bedrijfsruimtes mogen.

SERENADES IN DE REESHOF
Op zondag 22 maart en maandag 23 maart trekken EELT en Reeshofcultuurt de Reeshof in om bij mensen thuis muziek te brengen. Dit doen ze onder de naam “De weerstandwerkers”. Ze hebben de handen ineen geslagen om in deze onzekere tijd toch cultuur en vertier te brengen in de wijk. Ze zijn van mening dat juist in deze tijd cultuur moet worden ingezet als verbindend middel.

“Hoe moeilijk dat ook is nu, het was een ware uitdaging” volgens Artistiek leider Monique Zijp en programmamaker Joost van Rijckevorsel, ze hebben een concept uitgedacht waarbij buurten, veilig vanuit hun woonkamer, voordeur, keukenraam of balkon getrakteerd worden op een interactief spel vol muziek en theater: De Cellomobiel. Een prachtig vormgegeven wagen waarbij acteurs het spel begeleiden en muzikanten zorgen voor de kers op de taart.

Op zondag 22 maart zal de Cellomobiel voor het eerst uitrijden met als artiesten: Frans van der Meer, Claudy Wolfs, Cameron Millar en Roel Kox. Maandag 23 maart gaat de Cellomobiel voor de tweede keer op pad met Tessa van Buuren, Peer de Graaf en Roel Kox.

OPTREDENS BIJ DE WEVER
Ook bij de vestigingen van De Wever zitten de ouderen noodgedwongen opgesloten. Om de eenzaamheid en ellende een beetje te vergeten, is het idee ontstaan om muziek te gaan maken voor ouderen in de verzorgingshuizen.

Gon Mevis, directeur van ContourdeTwern, zorgde er voor dat dit prachtige idee uitgevoerd kan worden bij De Wever. Hiervoor zoekt hij nog meer muzikanten! Je kan je opgeven door middel van een mailtje naar muziekmarathon@contourdetwern.nl. Hierna zal er een indeling volgen over de 14 verschillende locaties. Zondag 22 maart vindt om 14.00 uur een proefeditie plaats. Wanneer het goed uitpakt, is het de bedoeling om dit volgende week nog eens over te doen.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.