CUL DE SAC HEEFT NU ETEN!

Na de verbouwing is Cul de Sac ruimer, frisser, en je zakt niet meer door de houten vloer heen. ,,Al had dat ook wel zijn charme.” aldus eigenaar Thomas de Bont. Sinds kort kan je er ook terecht voor een lekkere barhap. Wij Zijn Tilburg ging langs in de gerestylede kroeg om meer te weten te komen over deze nieuwe ontwikkelingen.

De verbouwing
De verbouwing is nu zo goed als klaar, er moeten nog een paar puntjes op de i worden gezet, maar er zijn geen grote ingrepen meer nodig. ,,We hebben Cul de Sac verbouwd omdat de kroeg natuurlijk écht klaar was. Al zit ik hier nu af en toe ’s avonds en betrap mezelf er nog wel eens op dat ik de oude houten bar mis. Maar dat is eerder nostalgie dan rationaliteit.” Wat er veranderd is? De vloer is vervangen, net als de bar. Het voelt binnen een stuk ruimer omdat de DJ booth aan het einde van de bar weg is gehaald. ,,Dat ding nam stiekem een hoop ruimte in beslag!” aldus Thomas.

Cul de Sac na de verbouwing © Roos Pierson

Barfood
Cul de Sac heeft eerder niet echt eten verkocht. ,,We hebben nu een menu opgesteld om naast ons bierassortiment ook een goede snack aan te kunnen bieden.” vertelt Thomas. ,,Het idee is dat we mensen meer kunnen bieden als ze een avond komen borrelen of feest komen vieren.” Achter de bar is een keukenhoek ingericht waar het eten wordt bereid. ,,Ons barfood wordt simpel en vers bereid, zodat ieder personeelslid het makkelijk kan maken”. Ondanks de simpele bereiding zijn er heerlijke gerechten verkrijgbaar. Zo serveren ze goa boa buns met kippendij, pork belly, pulled pork en ponzu tahoo, met daarnaast moink balls, spare ribs, flatbread en een verbeterd worst kaas scenario!

Flatbread Cul de Sac © Roos Pierson
Gao Bun Cul de Sac © Roos Pierson

Speciale vrijdaghap
Het barfood kun je van 14:00 uur in de middag tot laat in de nacht bestellen. ,,Al ligt het er natuurlijk wel aan hoe druk we het hebben, maar in principe is de keuken open zolang wij open zijn.” Thomas wil ook niet steeds hetzelfde serveren. Daarom laat hij in de zomer iedere vrijdag iemand zijn of haar specialiteit bereiden. ,,Ik vind het leuk om te variëren in ons aanbod van eten. Zo kunnen we onze gasten wat afwisseling bieden.”

Maar er is meer! In de winter wil Thomas de Cul omtoveren tot huiskamer. ,,In de kuil zetten we dan banken en tafels neer, we hangen extra verlichting op, zodat je straks prima een hele avond achter in de kuil kunt vertoeven. En aan het eind van deze zomer zitten we elke dag ramvol.” lacht Thomas.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.