5 september 2019 Redactie WijZijnTilburg

HEEL TILBURG AAN DE TON

Bewoners in de gemeente Tilburg, dus inclusief Berkel Enschot en Udenhout, kunnen weer meedoen aan de regentonnenactie ‘Heel Tilburg aan de TON!’. Nu de natte herfst er aankomt is het weer een goed moment om voor een regenton te kiezen. Er zijn via deze actie in 2 jaar inmiddels meer dan 400 aanvragen binnengekomen bij Stichting OpGroeneVoet. Van modern design tot grote houten vaten worden deze, met een gratis overloopset geleverd en vaak ook gelijk geïnstalleerd.
3min 108

Cultuur


[VIDEO] KORTE DOCU OVER TILBURGSE MUZIKANT LARS DE JONG

Tilburg is zoals jullie weten een muzikale stad. Ontelbaar veel artiesten die het hebben gemaakt, een bloeiende Rockacademie, 013, enzovoort. Met die gedachte in het achterhoofd heeft Rick Kwee een korte docu-video gemaakt over een muzikant (Lars de Jong) uit onze stad.

[VIDEO] TIMM BRENGT NIEUWE SINGLE EN VIDEOCLIP UIT

De Tilburgse rapper Timm, voorheen Timmietex, heeft afgelopen vrijdag een nieuwe single en videoclip uitgebracht. Het nummer heet ‘Kopje Onder’ en gaat over een disfunctionele relatie.

POP-UP STADSSTRAND VOOR THEATERS TILBURG

TILBURG – Noem het Strand aan de Concertzaal, De Schouwbeach of Theaters aan zee, de kogel is door de kerk: Het Tilburgse stadsstrand komt dit jaar alvast terug als pop-up versie op het voorplein van Theaters Tilburg. Op maandag 8 juli gaat de hotspot, Beachy genaamd, open en op vrijdag 12 juli is de officiële opening.

[VIDEO] OPENING VAN HET SPOORPARK NADERT

Het is bijna zover, het moment waar heel Tilburg op heeft gewacht: de opening van het Spoorpark! Oftewel Central Park Tilburg Edition. Het uitgestrekte park dat is gerealiseerd op het voormalige Van Gent & Loos terrein midden in onze schôone stad, viert de opening met een openingsweekend met een boordevol programma.

DE TILBURGSE HALLEN: EEN ECONOMISCHE BROEDPLAATS

Bas Verberk (D66) maakte vandaag het heugelijke nieuws bekend dat zijn motie voor een economische broedplaats is aangenomen! Dat is goed nieuws voor startende ondernemers, onderwijs en sociaal maatschappelijke instellingen. Samen met Linda Oerlamans (ONS Tilburg) en Dwayne Heuvelmans (Groen Links) heeft hij het plan voor ‘De Tilburgse Hallen’ gepresenteerd aan de gemeenteraad. Nog meer plek voor jonge ondernemers en creatievelingen in de toekomst! Dat klinkt als muziek in onze oren. 

POLLY WIL EEN HONDENSPEELTUIN!

Hondenbaasjes en hondenliefhebbers opgelet! Ingrid Mutsaers-Obbens, Femke Tops en Dominique zijn een initiatief gestart om een hondenspeeltuin in Tilburg te realiseren. Want zij geloven dat er in Tilburg een plek mist waar de hond vrij los kan lopen, zijn energie goed kwijt kan en soortgenoten kan ontmoeten. De gemeente wil graag dat de hondenspeeltuin een burgerinitiatief wordt, echter, als er voldoende handtekeningen worden verzameld mag het idee gelijk gepresenteerd worden in de gemeenteraad!