22 januari 2020 Redactie WijZijnTilburg

TILBURG KRIJGT HAAR EIGEN ROOSEGAARDE

In het Vrijheidspark is van 27 januari t/m 2 februari een deel van het lichtmonument LEVENSLICHT te zien. Het monument staat stil bij de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz. Op 27 januari 2020 is dat 75 jaar geleden. Het monument is gemaakt door kunstenaar Daan Roosegaarde.
2min 358

Cultuur


JOHN TRAVOLTA IN DE POLONAISE: NOSTALGIETEN MAKEN DISCO-CARNAVALSPLAAT

De Nostalgieten zijn helemaal klaar voor de (verlichte!) dansvloer deze carnaval! Het Tilburgse kwartet Maarten, Johannes, Luke en Nemo komen dit jaar met een heuse carnavals- en disco crossover: De Disco Polonaise! Tijdens zangfestijn Zumme Zinge?! in 013 wonnen ze er de ‘twidde prèès’ mee.

(UIT JE) DOPPEN KIJKEN IN HET LEIJPARK

Foto: Henk de Winter // Het “regenboogzebrapad” heeft er concurrentie bij! Sinds enkele weken doemt een kleurenpalet op in het wandelpad van de Leybrug in het Leijpark, compleet bestaande uit bierdopjes. Henk de Winter stuurde de foto naar het Brabants Dagblad, hij ziet er ‘de mooiste bestrating van Tilburg’ in.

NOSTALGIE TEN TOP: MEET & GREET MET RUPSJE NOOITGENOEG

Wanneer je zaterdag weer eens flink in de lampen hebt gehangen, kan de zondag wel eens zwaar vallen. Hoe chill zou het zijn om dan lekker met een dekentje en een warme chocomel voorgelezen te worden uit je grootste jeugdherinnering: Rupsje Nooitgenoeg. En dat door de rups in levende lijven, tijdens zijn vijftigste verjaardag. Er is aanstaande zondag namelijk een meet & greet in Gianotten Mutsaers.

ROGIER ROETERS VANAVOND BIJ GOLDFISHED INVITES

Met speelse ongemakkelijke hersenspinsels op papier veroverd Rogier Roeters op hoog tempo onze harten via Instagram. Laatst noemde iemand hem de artistieke RUMAG, dat dekte voor mij ook wel een groot deel van de lading. De Bosschenaar, een sympathieke vlotte gast meestal te herkennen aan een hoodie en een petje, is geen typische kunstenaar, maar eentje welke precies in de vluchtigheid van het hedendaagse past. Hij is vanavond te gast bij Goldfished Invites om te vertellen over zijn werk.

“ALTERNATIEVE” INTOCHT MOET UITKOMST BIEDEN VOOR ZWARTE PIET-LOVERS

(Foto: Heel Tilburg in een groep) Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Als het aan Marlon Doomen ligt, is vanaf volgend jaar eindelijk duidelijk waarom het liedje twee maal “hij komt” telt. In de Facebookgroep “Heel Tilburg in een groep” pleit hij voor een tweede sinterklaasintocht, in de avond, mét zwarte pieten.

STADSTUINDERIJ BLIJFT TOT EIND 2020 AAN DE PIUSHAVEN

StadsTuinderij Piushaven is een collectieve tuin aan de Havendijk waar ruim 60 vrijwilligers en een aantal dagbesteders onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen. Er wonen ook bijen, varkens en kippen. In de winkel worden groenten, kruiden en eieren van de StadsTuinderij verkocht, maar ook streekproducten van o.a. Stadsimkerij Beezzzz….De tuin is een project van Stichting Het Werkt waar mensen van verschillende komaf elkaar inspireren, zich in een natuurlijke omgeving kunnen ontwikkelen en samen waardevolle activiteiten ondernemen.