TILBURGS HITKANON BAND WITH BENEFITS IN POPPODIUM 013

Afgelopen zomer organiseerden ze de vijfde editie van de Eindejaarscantus voor 3.500 bezoekers, in december speelden ze een uitverkochte show in TivoliVredenburg, in januari stonden ze samen met de Jeugd van Tegenwoordig in de Franse Alpen. Niet de minste agenda. Maar op vrijdag 13 maart keren de mannen terug voor een zege tijdens een thuiswedstrijd, de stad waar het voor hen allemaal begon: Tilburg! En ook hier zal spoedig de stempel ‘UITVERKOCHT’ op vallen. Wij waren benieuwd naar hun verhaal dus spraken we met Niek de Groot (gitaar en trompet) en Nico Calder (toetsen en doedelzak?!).
5min 369

Cultuur


MUST SEE: BOILERROOM MET CARNAVALSMUZIEK

Boilerroom sessies, een livestream waarbij de DJ recht voor een camera staat te draaien omringt door publiek, zijn inmiddels een bekend internetfenomeen. Soms is het de DJ en zijn platenkeuze die voor het succes van de video zorgen, maar vaker nog is het het publiek. Gure attenberries met vlotte zonnebrillen welke compleet uit hun kaak schieten of nét iets te aandachtsgeile instagramveulens die niet van de DJ af kunnen blijven. Vandaag is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Boiler room: CV Kamer.

TILBURG KRIJGT HAAR EIGEN ROOSEGAARDE

In het Vrijheidspark is van 27 januari t/m 2 februari een deel van het lichtmonument LEVENSLICHT te zien. Het monument staat stil bij de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz. Op 27 januari 2020 is dat 75 jaar geleden. Het monument is gemaakt door kunstenaar Daan Roosegaarde.


STAND-UP COMEDY TERUG IN CLUB SMEDERIJ

De beste comedians op een klein podiumpje, in een ruwe omgeving en met een intieme sfeer, dat is de bedoeling van ComedyZone. Voor een avondje stand-up hoef je niet meer naar Amsterdam (of Eindhoven), maar kun je gewoon terecht in de Tilburgse Club Smederij “We willen nog meer gaan inzetten op film, bingo, sport en voegen daar nu comedy aan toe.”

ALAAFTERPARTY KOMT MET ODE AAN DE KRUIK “DE STAD VERDIENT DIT, MAN”

We dronken Schrobbeler en bier, in de St Josephstraat, ze kent me door en door en snapt m’n trots. Ik liet d’n Besterd zien, ik dronk een fles of tien, we sloten s’ochtends af met baco’s in De Nacht. Zomaar wat lines uit de nieuwe hit van Alaafterparty die een zeer natuurgetrouwe samenvatting van carnaval in Kruikenstad beschrijven. ‘Unne Echte Kruik’ heet de single en afgelopen weekend was de releaseparty in de Cat’s Back.

JOHN TRAVOLTA IN DE POLONAISE: NOSTALGIETEN MAKEN DISCO-CARNAVALSPLAAT

De Nostalgieten zijn helemaal klaar voor de (verlichte!) dansvloer deze carnaval! Het Tilburgse kwartet Maarten, Johannes, Luke en Nemo komen dit jaar met een heuse carnavals- en disco crossover: De Disco Polonaise! Tijdens zangfestijn Zumme Zinge?! in 013 wonnen ze er de ‘twidde prèès’ mee.