Cultuur


START MINI EXPOSITIES STADSTUINDERIJ PIUSHAVEN BIJ FOODLAB IN LOCHAL

In samenwerking met de LocHal organiseert StadsTuinderij Piushaven maandelijks een wisselende mini expositie in het FoodLab. Buiten komt binnen tot leven. Je vindt er seizoenproducten van het moment uit de tuin met een inspirerend recept van Tilburgse koks. Aangevuld met leuke en interessante weetjes en bijpassende boeken. Elke maand met andere seizoenproducten én een andere Tilburgse kok in de hoofdrol.

GROTE SEIZOENSOPENING BIJ STADSTUINDERIJ PIUSHAVEN

Op zaterdag 18 mei wordt bij StadsTuinderij Piushaven de opening van het seizoen gevierd. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken wat er zoal bij de Stadstuinderij gebeurt, wat er groeit, bloeit en leeft. Er zijn afgelopen periode ruim 70 soorten groenten en fruit geplant, nu wachten op veel zon en af en toe een bui voor een goede oogst. Als het weer mee zit groeien en bloeien deze zomer ook nog eens zo’n 60 verschillende soorten bloemen en kruiden.

LE JARDIN: TILBURGS TUIN FEESTJE

Vanaf 18 mei kan je iedere zonnige zaterdag terecht in de Smederijtuin voor een heerlijk nieuw mini-festival genaamd ‘Le Jardin’. Organisator Thom van Oosterhout (XXL Events) bracht een bezoek aan ons kantoor aan de Piushaven om zijn concept eens even nader toe te lichten. Want jèh, een festival voor en door Tilburgers, dat is natuurlijk helemaal ons ding!

LANDSCHAPSPARK PAUWELS: EEN PLEK VOL VERBORGEN SCHATTEN WAAR ALTIJD IETS TE BELEVEN IS

Landschapspark Pauwels is een bijzonder stukje natuur ten Noorden van Tilburg. ,,Een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en industrie samenkomen.” Het gebied is volop in ontwikkeling en de ambities liggen hoog. Samen met 10 partners werkt Gemeente Tilburg aan de ontwikkeling van het gebied.