11 november 2019 Redactie WijZijnTilburg

BATTLE OF THE CHURCHES: WELKE KERK BLIJFT OPEN?

TILBURG – De spreekwoordelijke kogel is nog niet helemaal door de kerk, maar vast staat het wel. Eén van de monumentale kerken in het centrum van Tilburg gaat de deuren sluiten. Maar welke, dat is nog niet duidelijk. Het gaat tussen de Sint-Jozefkerk aan de Heuvel en de Heikese Kerk aan de Stadhuisstraat. Ze allebei open houden is te duur, zo’n 2000 euro per week. “Dat is op lange termijn niet houdbaar.” zegt de deken van Tilburg, Jeroen Miltenburg, tegenover Omroep Brabant.
4min 217

Cultuur


HEEL TILBURG AAN DE TON

Bewoners in de gemeente Tilburg, dus inclusief Berkel Enschot en Udenhout, kunnen weer meedoen aan de regentonnenactie ‘Heel Tilburg aan de TON!’. Nu de natte herfst er aankomt is het weer een goed moment om voor een regenton te kiezen. Er zijn via deze actie in 2 jaar inmiddels meer dan 400 aanvragen binnengekomen bij Stichting OpGroeneVoet. Van modern design tot grote houten vaten worden deze, met een gratis overloopset geleverd en vaak ook gelijk geïnstalleerd.

MAX LEIDT JE ROND LANGS ALLE NESTEN IN DE PIUSHAVEN

Max is de haven meester, hij weet dan ook alles over de planten en dieren die er leven in de Piushaven.In deze aflevering over het broedseizoen varen we langs de broedende vogels en hun nesten. Zo komen we meerkoeten, muskuseenden en futen tegen!

TWEEDE EDITIE ZOMERSMAAK BIJ STADSTUINDERIJ PIUSHAVEN

StadsTuinderij Piushaven organiseert deze zomer, in samenwerking met 013 Food, vier smaakvolle zomerse lokale streekmarkten c.q. -proeverijen, genaamd ‘ZomerSmaak’. Elke laatste donderdagavond van de maand tussen 18.00u tot 21.00u kunnen liefhebbers lekker en lokaal voedsel proeven én kopen bij de kramen en karren van streekboeren/-producenten uit de buurt én aanschuiven aan lange tafels op het sfeervolle groene marktplein om de verse aankopen te nuttigen.


PRINSES LAURENTIEN BRENGT BEZOEK AAN LOCHAL

Prinses Laurentien bracht op dinsdag 10 juli een informeel bezoek aan de LocHal samen met Francine Houben (Mecanoo), architect van de inrichting van de Bibliotheek LocHal. Zij werken samen om het belang van bibliotheken als “toegankelijke, verbindende en onafhankelijke huiskamer van een gemeenschap” op de kaart te zetten. De prinses is erg onder de indruk van zowel de plek als de missie en programmering van de LocHal.

[VIDEO] KORTE DOCU OVER TILBURGSE MUZIKANT LARS DE JONG

Tilburg is zoals jullie weten een muzikale stad. Ontelbaar veel artiesten die het hebben gemaakt, een bloeiende Rockacademie, 013, enzovoort. Met die gedachte in het achterhoofd heeft Rick Kwee een korte docu-video gemaakt over een muzikant (Lars de Jong) uit onze stad.