DE EERSTE GEEKSHOW VAN NEDERLAND KOMT NAAR TILBURG

De Tilburgse organisatie Ninja Patrol organiseert donderdag 13 december ‘De Grote Geekshow’ bij Theaters Tilburg. Dit is een late night talkshow waarbij thema’s zoals gaming, anime, films, series en cosplay aan bod komen. Tijdens de show schuiven er ook gasten aan die al zeer actief zijn binnen deze sector. Het is de eerste keer dat er in Nederland een Geekshow plaats vindt.

“Wij van Ninja Patrol willen met deze avond een plek creëren waar liefhebbers van verschillende geek-facetten samenkomen en hun passie kunnen delen”, aldus Izzy Barten, de organisator van het evenement. De aanvang van de talkshow is om 20:00 uur bij de Studio zaal van Theaters Tilburg. De show wordt gehost door Mr. Adrian, opkomende Twitch livestreamer en tevens onderdeel van Ninja Patrol. Na de show is er nog een gezellige borrel en de mogelijkheid om te gamen. Tickets voor de show zijn €4,- en verkrijgbaar op de website van Theaters Tilburg.

De Grote Geek Show

Het thema
Het thema van de avond is ‘USA vs. Japan’ met als hoofdvraag: Wat is het grootste geek-land ter wereld? In de Verenigde Staten zien we natuurlijk veel geek-facetten terugkomen als comics, films, boardgames en televisieseries. Japan staat daarentegen bekend om haar manga’s, cosplay en gamegiganten als Nintendo & Playstation. Tijdens de talkshow gaat Mr. Adrian met de gasten in gesprek over welk land de titel verdient als ‘grootste geek-land van de wereld’. Na de talkshow kunnen de bezoekers zelf ook stemmen op hun voorkeur.

De gasten
ReskDstroy
ReskDstroy (Isaac Leeflang) is een bekende Nederlandse illustrator die als gast aansluit bij de talkshow. Zijn artworks, illustraties en kleding hebben sterke anime invloeden en zijn razend populair op Instagram, waar hij inmiddels bijna 50.000 volgers heeft. Het is niet gek dat zijn grote inspiratiebronnen Takashi Murakami & Akira Toriyama zijn. Tijdens de geekshow komt ReskDstroy o.a. vertellen waar zijn liefde voor anime vandaan komt en hoe hij zo groot is geworden op Instagram.

Dirtees
Als iemand een grote geek expert is, dan is het Melvin Imanuel van Dirtees wel. Met zijn t-shirt shop staat hij op een groot aantal geek conventies in heel West-Europa. Tijdens de talkshow sluit hij aan als gast en komt hij vertellen hoe het is om zo actief te zijn in de geek sector en wat zijn favoriete geek films/series zijn.

Geekness is een breed begrip dat je tegenwoordig overal tegen komt. Maar wat betekent het precies? Volgens het Cambridge woordenboek betekent het woord ‘Geek’: “someone who is intelligent but not fashionable or popular”. Vaak wordt het woord gebruikt voor mensen die ongebruikelijke of niet mainstream hobby’s of interesses hebben, voornamelijk op het gebied van gaming, manga, anime, comics en cosplay.

Wij zien dat bepaalde series zoals Game of Thrones en Stranger Things zeer populair zijn bij het grote publiek. Hetzelfde geld voor de films van Marvel en Star Wars die de afgelopen jaren door miljoenen mensen zijn bezocht. Ook in de gaming sector zien we veel ontwikkelingen, met name op het gebied van online games, waarbij spellen zoals League of Legends en Fortnite al beschikken prijzenpotten van miljoenen dollars. Kortom de wereld van de geek wordt alleen maar groter en groter. Reden genoeg voor de jonge Tilburgse organisatie Ninja Patrol om ‘De Grote Geekshow’ op te zetten.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.