DE EERSTE SMAAKTAFEL VINDT PLAATS IN DE LOCHAL

Tilburgers praten over eten aan de SmaakTafels

De LocHal is al vaker de locatie geweest van innovatieve evenementen en introducties. Op vrijdag 1 november van 15.00 – 17.00 uur wordt daar een nieuwe primeur aan toegevoegd. Dan presenteren FoodLab (van Bibliotheek Midden Brabant), en stichting VoedSpoor de eerste ronde tafelgesprekken over eten en eetgedrag onder de titel SmaakTafels. Om de dialoog op gang te brengen worden hapjes geserveerd die uitnodigen tot smakelijke gesprekken.

Bij de SmaakTafels wordt samen gewerkt met studenten van De Rooi Pannen, om toerbeurt bijgestaan door een chefkok vanuit het 013Food platform. Bij deze eerste SmaakTafel zullen studenten van De Rooi Pannen worden begeleid door chefkok Ralph Blaakenburg van Auberge du Bonheur.

De deelnemers gaan met elkaar in gesprek over eten en voedingskeuzes. We gaan het hebben over smaakmakers en smaakverschillen, over eten van thuis en ver weg, over rituelen en gebruiken, over eten van vroeger en nu, over gezond en gemak, over voeding en cultuur, over eten met kinderen, eten als noodzaak en eten als avontuur.

Gezonde stad, gezonde bewoners
SmaakTafels is de opmaat voor een breder onderzoek ‘Wat eet Tilburg’, waarmee Tilburg als eerste stad van Nederland een beeld krijgt van het eetgedrag van haar inwoners. De bevindingen uit ‘SmaakTafels en Wat eet Tilburg’ hebben tot doel om de bewustwording rond gezond eten te versterken en keuzes en gedrag positief te beïnvloeden.

Na de start in de LocHal willen de initiatiefnemers de SmaakTafels voortzetten in buurtcentra van verschillende wijken, waardoor een diversiteit aan mensen wordt betrokken en de opgehaalde bevindingen zo veel mogelijk een representatief beeld geven. De organisatie zoekt nog naar partners met mooie biologische producten en kruiden voor de SmaakTafels. De partijen betrokken bij de SmaakTafels, nemen allen deel aan het platform 013Food, een netwerk van verschillende organisaties, die met elkaar voeding willen geven aan duurzaam leven in de regio Tilburg.

Deelname aan SmaakTafels kan door een mail te sturen aan foodlab@bibliotheekmb.nl

De gesprekken zullen tussen 15.00 en 17.00 uur in twee rondes plaatsvinden. Er zijn maximaal 2 x 10 plaatsen beschikbaar. 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.