DE KRONIEKEN VAN: SJANNIES SCHUURTENT

Tijd voor een kort geschiedenis lesje over een van de gezelligste feestjes van Tilburg: Sjannies Schuurtent. Het begon allemaal 4 jaar geleden op een plein in Udenhout, in een café genaamd Café ‘t Plein. Twee jonge honden achter de draaitafels met één doel: het Udenhoutse uitgaanspubliek de avond van hun leven bezorgen. Sorry Udenhout, ze zijn nu van ons. Stan Verhoeven en Jan van Nunen hebben Udenhout verlaten en ingeruild voor de grote stad, waar ze met hun vieze, sexy feestje de nachten onveilig maken.

Stan en Jan, oftewel Sjannies (Stan + Jan, snapte?) draaien al vier jaar lang als duo plaatjes voor feestgangers. Ergens in die tijd is het kwartje gevallen en besloten de mannen het roer om te gooien. Niks geen feest DJ’s, niks geen verzoekplaatjes, gewoon lekker draaien waar je je goed bij voelt. Waar ze zich goed bij voelen? “Toegankelijke vrouwenmuziek”, aldus Stan, “Dat varieert van reggaeton tot guilty pleasure en bekende hits met daaraan toegevoegd de meest vieze tracks uit de scene die zij als Sjannies het beste bij de Schuurtent vinden passen. Het belangrijkste is dat je er lekker op moet kunnen dansen.” Het ging het duo voor de wind, want wie wil er nou niet op van die hitsige vrouwenmuziek dansen?

Sjannies Schuurtent

Onze eigen Dirk de Leeuw zorgde er toen voor dat Sjannies een podium kreeg op ‘Festival Wednesday’ in de Studio. Daar startte Stan en Jan hun Schuurtent. De formule achter het feest? “Sjannies Schuurtent vormt de brug tussen het coole en het toegankelijke voor de mainstream. Het is een echt Tilburgs feestje”. En dat merkte de lieve mensen op de Korte Heuvel ook. Tijdens iedere editie van Sjannies Schuurtent stond er voor de Studio een rij tot aan de andere kant van de straat. Na een jaar was de tijd daar voor Sjannies om hun feestje te verplaatsen naar de begeerde donderdagavond.

De heren van Donna Music kregen lucht van het succes van de Udenhoutse boys en zagen potentie in hun onderneming. Zij namen vanaf dat moment de boekingen van Sjannies Schuurtent over. En hoe! De komende editie van Stan en Jans feestje staat er wel een hele smerige guy op het podium, namelijk Yung Felix (o.a. bekend van Vroom met Famke Louise en Doe je dans met Bizzey). Dat wordt dan ook gelijk de grootste editie tot nu toe. Dwars Hotdogbar zorgt tijdens deze editie voor hapjes, drie keer raden wat, juist ja, heerlijke dikke, lange hotdogs. Ook de mannen van STUEN gingen lekker met Sjannies en gebruiken het DJ duo sinds kort als levende paspoppen, of beter gezegd, modellen, voor hun kleding. De heren staan met Koningsnacht, ongetwijfeld in prachtige pakjes, in het Patronaat en er zijn nog maar 20 kaarten beschikbaar! Dus als je dit feest nog nooit in levende lijven hebt mee gemaakt: nu is je kans, laat hem niet voorbij gaan!

Sjannies in de Studio, kleding: STUEN

Sjannies Schuurtent bestaat nu 1,5 jaar, en Stan en Jan kijken uit naar de vele samenwerkingen, festivals en vurige feestavonden in de toekomst. Dit jaar staat in ieder geval Solar en de Zwarte Cross nog op het programma voor Sjannies. Mocht je daar niet zijn, slide dan even die Schuurtent binnen in de Studio en support dat Tilburgse pareltje door je helemaal over te geven aan die lekkere vrouwenmuziek.

Lonneke

Lonneke (28) is geboren en getogen in Broekhoven. Opgegroeid in een buurt waar mensen bij de geringste zonnestraal hun plastic tuinmeubelen op de stoep zetten, en waar de Brabantse gezelligheid en worstenbroodjes nooit ver te zoeken zijn. Voor haar studie heeft ze een aantal jaar in Nijmegen gewoond, toch kon ze Tilburg niet vergeten. Nu woont de cultuurwetenschapper en barvrouw extraordinair weer in haar oude vertrouwde stad en zal ze voor Wij Zijn Tilburg over de vele ontwikkelingen in het bruisende Tilburgse horeca- en cultuurlandschap bloggen.