Een Tilburgse carnavalssnack! De Kruiket en Kruikenbal van De Jong Snacks

Ben jij een fan van kroketten én van carnaval? Jong Food uit Rijen heeft speciaal voor Kruikenstad dit jaar een nieuwe snack in het assortiment: de Kruiket. Deze zal op Elf-Elf worden gepresenteerd in de Stadhuisstraat. 

Het idee van de Kruiket komt van Peer Remmers, oud-lid van de Raad van Elf. Hij benaderde Koen de Jong, directeur van Jong Food, een aantal jaar geleden met het idee om een groen-oranje kroket te produceren. “Het was even zoeken naar een manier waarop de kroket na het frituren nog groen-oranje zou blijven, zonder daar e-nummers of een chemische kleurstof aan toe te moeten voegen. We hebben uiteindelijk gekozen voor een combinatie van spinazie- en paprikapaneermeel,” vertelt Koen. In de snacks van Jong Food zitten namelijk geen kunstmatige toevoegingen verwerkt.

Kruikensnacks
De populairste kroket blijft toch wel de klassieke rundvleeskroket. “We hebben ervoor gekozen om onze rundvleeskroket om te dopen als Kruiket omdat deze bij de meeste mensen erg goed in de smaak valt. Het is dus ons vertrouwde en ambachtelijke recept, maar dan in een groen-oranje jasje,” vertelt Koen vol trots. Naast de Kruiket zijn er ook Kruikenballen. “We hebben onze rundvleesbitterbal ook in een speciaal Kruikenjasje gegoten, die mocht uiteraard niet achterblijven” glimlacht Koen. Jong Food heeft speciaal voor deze Kruikenballen ook carnavalsemblemen laten maken.

Kruikenbal Jong Food
De officiële Kruikenbal van Jong Food B.V.

Ambacht 
De vulling van de kroketten en bitterballen van Jong Food bestaat uit vlees of vis, bouillon en roux. Dat zijn de producten waar de professionele koks dagelijks mee werken. De eigenaren van Jong Food, broers Koen en Bart de Jong, streven met hun snacks naar de kwaliteit van vroeger, naar de smaak van die ambachtelijke kroket waarvoor je naar de cafetaria om de hoek ging. Zij hebben onder andere ambachtelijke garnalen, goulash en-vegetarische kroketten in het assortiment.

Naast kroketten is De Jong Snacks, onderdeel van Jong Food B.V., ook gespecialiseerd in ambachtelijke bitterballen. De bitterballen van de Jong zijn op vele locaties in Tilburg verkrijgbaar, enkele adressen zijn Café Polly Maggoo, lunchroom De Carrousel en Bij Vermeer. Jong Food heeft naast snacks ook soepen in het assortiment die geproduceerd worden onder de merken Fijnko en JongSoep.

De Kruiket en de Kruikenbal worden zaterdag 11 november gepresenteerd in de Stadhuisstraat tijdens Elf-Elf in Kruikenstad. Na Elf-Elf is het voor horecagelegenheden mogelijk om de Kruiket te kopen bij groothandels in de buurt. Wil je meer informatie over de snacks of soepen van Jong Food? Neem dan een kijkje op de website!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.