DE NACHT VAN DE KUNSTEN 2018

De Nacht van de Kunsten (NvdK) is de kans om jonge talenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te spotten. Van dans tot muziektheater, van klassiek tot circus en van exposities tot rockshows. Er zijn gedurende deze nacht meer dan 50 performances! Vier deze vrijdag het begin van de feestdagen met een inspirerende avond boordevol kunst!

Dit jaar staan er meer dan 50 performances op het programma dus er is voor ieder wat wils. Zo kan je bijvoorbeeld naar Creation du Monde om een mix te zien van circus en muziek. Ook kan je gaan kijken en luisteren naar de Nocturne voor 16 Schermerlampen. De studenten Art, Communication and Design en Master Architecture and Urbanism organiseren een verrassende en soms wat vervreemende expositie en je kan in de gangen zo maar in een act van Circus and Performance Art belanden.

Het klassieke en lichte muziekprogramma kan je afwisselen met muziektheatervoorstellingen. We hebben de muzikale hoogtepunten uit de muziektheaterproductie Forever27 van Rockacademie geprogrammeerd. Deze productie toert nu langs de theaters in Nederland en is een hommage aan Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse: topmuzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Een must-see volgens recensenten.

We sluiten de Nacht van de Kunsten af met de Fontys Big Band en een funky optreden van Klep Your Hands.

Koop hier je kaarten.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.