JOHN TRAVOLTA IN DE POLONAISE: NOSTALGIETEN MAKEN DISCO-CARNAVALSPLAAT

De Nostalgieten zijn helemaal klaar voor de (verlichte!) dansvloer deze carnaval! Het Tilburgse kwartet Maarten, Johannes, Luke en Nemo komen dit jaar met een heuse carnavals- en disco crossover: De Disco Polonaise! Tijdens zangfestijn Zumme Zinge?! in 013 wonnen ze er de ‘twidde prèès’ mee.

De hit is ontstaan tijdens een verrassingsoptreden afgelopen zomer op de rooftop van Doloris. “We werden gevraagd om daar in de silent disco een rondje carnavalssingles te komen draaien. Halverwege de set hebben we onze kielen verwisseld voor vintage blousjes en gingen we onder de naam Discogieten alles draaien wat we nog aan discomuziek in onze eigen platenkasten hadden liggen”, aldus Maarten. “Het was superleuk om te doen, en zo kwamen we op het idee om de twee stijlen te combineren. We zijn erg blij met het resultaat en het krijgt al goede reacties van iedereen om ons heen.”

Voor de videoclip toverden de mannen een school in de Reeshof voor een weekend om in hun discopaleis en vroegen aan Disco Snolly om haar danseressen een dagje uit te lenen. Verder reden ze in een cabrio onnodig rondjes over de cityring.

Nostalgieten draaien op Rooftopbar Doloris

Nostalgieten is een DJ-collectief dat ontstaan is in 2017 en inmiddels bestaat uit 4 man, met Nemo als de meeste recente toevoeging. Van 11-11 tot de laatste dag van carnaval draaien ze gouwe ouwe carnavalshits van vinyl in het Tilburgse ”We moeten er met de bolderkar vol platen naar toe kunnen!”. Daarnaast brengen ze ook al enkele jaren eigen muziek uit.

Zo was 2018 bijvoorbeeld een bijzonder jaar voor Nostalgieten. Ze stonden voor het eerst op Zumme Zinge!, brachten hun eerste single “Ambiance in de Ambulance uit” en mochten optreden op 3FM. In 2019 kwam tweede single “Pirke Peels” uit en was er onder andere het speeldebuut op Et Sebiet. Dit jaar hopen ze met Disco Polonaise weer een kraker te scoren bij carnavallende liefhebbers.

Kruikenstad

Alle ins- en outs van Kruikenstad. Met camera in de polonaise, met microfoon in de bouwhal en met blocnote onder de kiel hoppen zij heel onze stad door om geen enkele snipper confetti te hoeven missen. Meer Kruikenstad? www.wijzijnkruikenstad.nl