DE NOSTALGIETEN PAKKEN FLINK DOOR IN 2019

De Tilburgse Maarten, Johannes en Luke hebben het niet zo op “Potentie” van Bram Krikke, of “Bobbelen” van Snollebollekes. Carnaval mag wel weer wat meer terug naar hoe het was. Geen hardstyle, meer hoempapa. Zelf geven ze het goede voorbeeld: Ze draaien alleen nostalgische carnavalshits, vanaf vinyl en brachten vorig jaar hun eigen “retro” carnavalsplaat uit.

De Nostalgieten bestaan officieel uit 3 man ,,maar achter de schermen zijn we met echt een heel team, compleet met aanhang en gezelligheid. We zijn in 2017 begonnen met optreden, ik en Johannes.” verteld Maarten Schmitz ,,maar toen Johannes in het buitenland was voor een grote klus, stond ik er even alleen voor en toen sprong Luke bij. Hij was al jaren enthousiast en greep zijn kans, toen was 1 en 1 al snel 3.”

Vorig jaar was dan ook een bijzonder jaar voor ze, vol met debuten! Zo stonden ze voor het eerst op Zumme Zinge!, brachten hun eerste singletje “Ambiance in de Ambulance uit” en mochten optreden op 3FM.


Dit jaar pakken ze flink door! Binnenkort komt hun nieuwe single uit, deze gaat over een bijzondere vriendschap, maar met wie of wat dat dan is, daar hebben wij ook nog onze vraagtekens bij. In ieder geval gaan zondag aanstaande de clipopnames plaats gaan vinden, dus we zullen het snel weten. Zitten ze inmiddels bij een heus boekingsbureau en komen ze met hun eigen feestmiddag: Nostalgietische Middag op de Paleisring.

Dus geniet jij ook meer van “Hele grote bloemkolen” en “Paard in de gang” dan van alle hippe boem boem tijdens carnaval? Zoek de heren dan zeker even op, op de socials of ergens in de regio. Of stuur ze even een berichtje, want ze zoeken nog vollen bak figuranten voor de opnames van hun videoclip a.s. zondag.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.