De Straatdrukkerij: Nieuwe Tilburgse merchandise op de markt

De Straatdrukkerij produceert op innovatieve wijze producten voor de trotse Tilburger. Door straatobjecten te verven en hier producten tegen aan te drukken blijft op elk item een unieke afdruk achter van de straat. Zo brengt de oprichtster, Michelle van de Wouw, een stukje stad naar de inwoners.

Want ‘we mogen ons bewuster zijn van de mooie plekjes in onze stad, plekjes waar nu nog overheen gekeken of gelopen wordt’, aldus Michelle. Daar moet de productenlijn van De Straatdrukkerij aan bijdragen. Deze bestaat vooralsnog uit tasjes, maar zal snel worden uitgebreid met kleding items en ook items voor in huis. Op de website van de Straatdrukkerij die vandaag gelanceerd is zijn de eerste tasjes te koop, binnenkort zijn ze ook te koop via onze nieuwe website op WijZijnTilburg.nl.

Michelle hoopt in de toekomst ook in andere steden producten te drukken. Er was voor haar echter geen betere plek om haar bedrijf op te starten dan Tilburg: de innovatieve en rebelse textielstad én tevens de stad waar zijzelf zo trots op is. En ‘die trots mag getoond worden’.

Michelle met een van haar eigen ontwerpen

Het initiatief wordt warm ontvangen. Onlangs won Michelle met een pitch over haar initiatief €1000 bij de Awesome Foundation. Heb jij ook een creatief idee? Meld je voor 15 maart aan op de website van de Awesome Foundation!

Zelf een leuk idee voor een patroon dat zeker gedrukt moet gaan worden? Doe mee aan onze facebookactie en win zo’n tasje!

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.