DE TILBURGSE HALLEN: EEN ECONOMISCHE BROEDPLAATS

header-historisch-spz013-tilburg
Bas Verberk (D66) maakte vandaag het heugelijke nieuws bekend dat zijn motie voor een economische broedplaats is aangenomen! Dat is goed nieuws voor startende ondernemers, onderwijs en sociaal maatschappelijke instellingen. Samen met Linda Oerlamans (ONS Tilburg) en Dwayne Heuvelmans (Groen Links) heeft hij het plan voor ‘De Tilburgse Hallen’ gepresenteerd aan de gemeenteraad. Nog meer plek voor jonge ondernemers en creatievelingen in de toekomst! Dat klinkt als muziek in onze oren. 

Als het plan goedgekeurd wordt zouden de Tilburgse Hallen omtrent 2020 worden gerealiseerd. Nog even wachten dus. Maar dan heb je ook wat. In de ingediende motie staat o.a. vermeld dat het een plek moet worden waar je je talent kunt ontplooien om goed voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt van de toekomst. Een plek waar ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen elkaar versterken. Verschillende pop-up concepten/events/beurzen en mobiele horeca versterken elkaar én maken een gebied aantrekkelijk. Denk aan de Hallen in Amsterdam. 

Waar de Tilburgse Hallen zouden komen? Er worden in de motie een aantal suggesties genoemd zoals Gebouw 92-95 (Koepelhal/Wagenmakerij), vrijkomende kerken, de Linten en wijkwinkelcentra.

Momenteel is er zo’n 30.000 m2 leegstand binnen de Tilburgse detailhandelstructuur en er is op dit moment alsnog onvoldoende ruimte voor ondernemers om hun concept in pop-up vorm te testen. Zo krijgen we die panden natuurlijk nooit opgevuld! Daarom zijn we blij met dit soort initiatieven in onze ‘Stad van de Makers’. 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.