DISCO SNOLLY KOMT MET XXL SHOW IN 013

Snolly_XXL_Header.00_00_42_12.Still002
Na een zomer vol grote shows op de festivalpodia van o.a. Paaspop, We Are Electric en Festyland gaat Disco Snolly haar stamkroeg Cul de Sac aan de Korte Heuvel tijdelijk te verruilen voor verschillende poppodia van Nederland. Ze komt met een megashow met daarin een avondvullend programma. Tijdens Disco Snolly XXL komen bakken confetti, glitters, en al haar angels voorbij. De disco-legende Keezus Christus is aanwezig, haar afgevaardigde Team Disco Snolly en de 12-koppige Disco Snolly Live band.

Het begon allemaal op een donkere oktoberdag in 2015, Thomas de Bont stond sinds kort aan het roer van het populaire muziekcafé de Cul de Sac aan de Korte Heuvel. Hij wilde met ‘de Cul’ niet een andere weg in, maar wilde er wel meer leven inblazen. “De Cul de Sac moet de Cul de Sac blijven. Maar dan wel als muziekcafé voor iedereen, met de focus weer op échte muziek.” Initiatiefnemer Dirk de Leeuw zat met hem op het terras en nam nog een slok van zijn bier, “Gast, vertel mij eens, wat is er meer échte muziek, dan discomuziek. Dat is tijdloze kwaliteitsmuziek, house, pop, alles is daaruit ontstaan. Disco is van onze ouders en tegelijkertijd ook van ons, Disco is nostalgie en meezingen, iedereen snapt dat!” Met die zin in het achterhoofd en de klemtoon op “muziek voor iedereen” is Snolly geboren. Want volgens de heren kent disco geen leeftijd, geslacht, afkomst of geloofsovertuiging. Dankzij de “danskuil” in de Cul beleeft Snolly heerlijke intieme avonden. Met de DJ letterlijk in het midden van het publiek wordt iedereen onbewust compleet meegetrokken in de sfeer.

Foto: Disco Snolly in de Cul de Sac

 

“Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat het zo lang op zich heeft laten wachten, maar Tilburg mag zich eindelijk een echt Discofeest rijker rekenen. Met misschien wel een overkill aan evenementen denkt de organisatie van Disco Snolly een nog stiekem best groot gat te hebben gevonden dat zij vanaf november vol passie en enthousiasme in gaat vullen!” – Brabants Dagblad, 22 oktober 2015. – Brabants Dagblad

DISCO SNOLLY XXL
Inmiddels heeft Disco Snolly dus het 5e discojaar voor de deur staan en dat was voor de initiatiefnemers hoog tijd om flink uit te pakken! “We hebben aflopen tijd aan de achterkant heel hard gewerkt aan het concept en ondertussen op de voorgrond vooral op heel veel feest gevierd. Ik reis inmiddels samen met twee Angels het hele land door om onze unieke disco-sound te verkondingen” verteld Tim Frenken, welke onderdeel is van de dj act Team Disco Snolly. “En terwijl ik letterlijk Snolly aan de buitenwereld liet zien, heeft ondertussen een groep met hele betrokken DJ’s en danseressen het verhaal van Snolly ook verder verspreidt, hebben onze productiegasten heel veel grote podia aan staan kleden met discoballen en hartjes en is er ook nog door Danique Belleflamme (de leadzangeres) aan een live band gewerkt.” Al deze elementen moeten nu samen gaan komen tijdens een avondvullende show in 013. “We willen natuurlijk aftrappen in onze hometown, maar het plan is zeker om met de show ook poppodia’s in Utrecht, Nijmegen en bijv. Rotterdam aan te gaan doen”.

 

Foto: Disco Snolly Live band op Paaspop

 

 

Tijdens Disco Snolly XXL komen bakken confetti, glitters, en al haar angels voorbij. De disco-legende Keezus Christus is aanwezig, haar afgevaardigde Team Disco Snolly en de 12-koppige Disco Snolly Live band, welke tijdens Roze Maandag op de Desperados Road Show een publiek van 3000 man vol overgave nummer na nummer liet meezingen. “En wellicht nog een hele bak vol verrassingen! Een 5m diameter discobal? Donna Summer look-a-like? Rolschaatsdisco? Silent Secret vinyl club? Wie zal het zeggen …”

DOCUMENTAIRE
Het ontstaan van de Disco Snolly Live band is ook volledig gevolgd door het camerateam van het Tilburgse Dirty Paws Media, ze laten in de vorm van een documentaire zien hoe de band tot stand is gekomen. Ze nemen je als kijker mee van de repetities en de brainstorms, naar hun eerste voetstappen op de grote festivalpodia van Brabant, naar daags erna brak wakker worden in een festivaltentje. Eind najaar zal de docu te zien zijn.

Disco Snolly XXL is op 21 december in de Jupiler Zaal van 013.
De tickets zijn verkrijgbaar vanaf 7 oktober en zullen tussen de 12.50 en 17.50 eu gaan kosten.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.