DISCO SNOLLY LIVE EN HÈT MIDDELPUNT VAN PAASPOP

De complete Disco Snolly Live band. Foto’s: Sheridan Flipse

Afgelopen week was het al te lezen op de socials van Disco Snolly:  ze hebben een compleet nieuwe, eigen live band. Volgens de organisatie, het Tilburgse Werktuig, wordt de show “één groot samenspel tussen dj en live band”. De eerste keer dat deze nieuwe live-ervaring te zien is, is op het Schijndelse Paaspop in de “Centerpiece” vertelden ze tegen Thisisourhouse.nl.

Volgens de organisatie maakt het starten met de liveband deel uit van de groei die Disco Snolly doormaakt. Het concept zet avondvullende programma’s neer en de podia worden steeds groter. “Waar we eerst voor 200 á 300 man stonden, zijn dit nu shows waar 1.000 tot 2.000 man voor staat. Met binnenkort bij Smerrig in Den Bosch zelfs 2.500 man!” Ook wordt er met de toevoeging van de liveband ingespeeld op nóg meer binding met het publiek. “Naast de dj en de liveband zullen ook de danseressen en vocalisten voor extra interactie zorgen: Eén grote liveshow”.

De repetities voor het spektakel vonden afgelopen weken plaats in de thuisbasis van Snolly, de Cul de Sac. De band zit vol talent van eigen bodem, zoals Sonny Wilson en Danique Belleflamme.

De vocalisten van de band vlnr Janneke Meessen, Sonny Wilson, Danique Belleflamme

De stage van Disco Snolly is dit jaar wederom een rollerdisco, maar wel weer een tandje groter en toffer dan afgelopen jaar. Toen barstte de retro botsautobaan van het concept al dag op dag uit haar voegen. Dit jaar zal Snolly plaatsvinden midden op het terrein van Paaspop in “The centerpiece”, waarin vorig jaar nog Elrow plaatsvond. Geen botsautobaan dus dit jaar, maar een vintage 50’s diner meets disco paleis!

Snolly
Disco Snolly is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen Werktuig.xxx en Cul de Sac. Thomas de Bont stond sinds kort aan het roer van het populaire café aan de Korte Heuvel. Hij wilde met ‘de Cul’ niet een andere weg in, maar wilde er wel meer leven inblazen. “De Cul de Sac moet de Cul de Sac blijven. Maar dan wel als muziekcafé voor iedereen.” Met die zin in het achterhoofd en de klemtoon op “muziek voor iedereen” is Snolly geboren. Want disco kent geen leeftijd, geslacht, afkomst of geloofsovertuiging. Dankzij de “danskuil” in de Cul blijft Snolly heerlijk intiem en met de DJ letterlijk in het midden van het publiek wordt iedereen onbewust compleet meegetrokken in de sfeer.

Ze hebben zich de afgelopen jaren stevig gevestigd in de scene. Met eigen events verspreid over heel Brabant verovert ze in sneltreinvaart de harten van de zuidelijke disco-liefhebbers. Ook hostten ze al stages op grote festivals als 7th Sunday, Daisy Festival, We Are Electric en de Desperados Roadshow. Ook komende zomer wordt het weer topdrukte voor het Tilburgse disco-concept, want naast een eigen stage op Paaspop worden er onder meer stages op We Are Electric en Duikboot Festival gehost. Tot slot wordt ook dit jaar de Tilburgse kermis tijdens Roze Maandag weer aangedaan met de Desperados Roadshow .

Tilburg op Paaspop
Het Tilburgse BEUN zal tevens weer aanwezig zijn en het gehypte subtropische zwembad verzorgen op de Paaspop camping. Daarnaast is ook DISCODIP weer van de partij in de Join Us area met een “verkleedjeselfie feestje” en zal STUDIO’s De Pony Club er bij zijn, zij zullen een geheime stal hosten.

Paaspop vindt van vrijdag 19 april tot en met zondag 21 april plaats in Schijndel. Disco Snolly LIVE is te bewonderen op de zaterdag om 21 uur, 20 april op de eigen Disco Snolly-stage. 

 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.