DISCUSSIE OVER DUURZAME TEXTIELINDUSTRIE IN DE LOCHAL

VPRO Tegelicht MeetUP - Future Fashion
De Bibliotheek LocHal organiseert in samenwerking met de VPRO op maandag 16 september om 19.30 een Meet Up over de aflevering ‘Future Fashion’ van VPRO’s programma Tegenlicht. Tijdens deze Meet Up zijn onder meer mensen van het Tilburgse textielbedrijf Wolkat, het Awearness Kollektif, het Textielmuseum, Green Bag Lady en Labeledby te gast. Samen met het publiek gaan de sprekers met elkaar in discussie over het verduurzamen van de mode- en kledingindustrie.

Ieder jaar worden meer dan 100 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Een derde daarvan wordt niet verkocht, nooit gedragen en versnipperd of verbrand. In de wereldwijde wedloop naar de snelste productie voor de laagste prijzen heeft de mode- en kledingindustrie zich ontwikkeld tot een duizelingwekkend systeem van Fast Fashion.

Dat systeem is niet alleen gebaseerd op uitbuiting, maar is ook verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Tijdens de Meet Up leggen de sprekers van Wolkat, Awearness Kollektif, het Textielmuseum, Labeledby en Green Bag Lady uit hoe zij een bijdrage leveren aan het veranderen en verduurzamen van deze industrie.

Toegang tot de Tegenlicht Meet Up is gratis. Deze editie mogen bezoekers een (oud) kledingstuk meenemen als entree om te ruilen in een ‘mini-kledingswap’.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.