D’N OPSTOET AFGELAST IVM STORM

27797740_1353847308095350_7159536400271183014_o
De optocht op zondag 23 februari in Tilburg wordt afgelast en verplaatst vanwege de verwachte storm. Het KNMI heeft code GEEL afgekondigd. D'n Opstoet wordt verplaatst naar halfvasten, 22 maart aanstaande.

De stichting Carnaval in Kruikenstad laat via Facebook weten:

“De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de weersomstandigheden en D’n Opstoet. We hebben regelmatig overleg gehad met de gemeente en veiligheidsdiensten. Samen zijn we tot het volgende besluit gekomen:

Op basis van de huidige voorspellingen moeten we, met pijn in ons groen-oranje hart, D’n Opstoet annuleren. De veiligheid van deelnemers en toeschouwers staat voorop. Uiteraard gaat het carnavalsfeest op verschillende plekken in Kruikenstad gewoon door.

“We leven mee met de deelnemers, die maandenlang naar de D’n Opstoet toe hebben gewerkt. Het annuleren van de optocht doet pijn in ons groen-oranje hart” ligt Patrick Dewez, voorzitter Carnavalsstichting Tilburg toe.

We zijn met de gemeente in overleg, D’n Opstoet wordt verplaatst naar 22 maart 2020 (Halfvasten). Hierover volgt later meer informatie, maar zet deze datum vast in de agenda!

Burgemeester Weterings: “Het is ontzettend jammer voor alle Kruiken en Kruikinnen, maar veiligheid voor deelnemers en toeschouwers staat voorop. Daar zijn we het met zijn allen over eens. Ook zonder D’n Opstoet op zondag maken we er dit jaar een mooi feest van met elkaar.”

Aangepast programma
Andere activiteiten in de stad gaan door. In samenwerking met horeca en ondernemers worden extra maatregelen genomen tegen de verwachte wind. Meer informatie over de optocht op 22 maart volgt via de Stichting Carnaval. Het programma met alle activiteiten in de stad vind je via de website kruikenstad.nl.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.