DOLORIS ROOFTOP & META MAZE WINNAAR DAREDEVIL ENTREE AWARD

67403472_2301263170133575_9133547266919890944_o
In de categorie Daredevil heeft Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg een Entree Award gewonnen. Foto: Facebookpagina Doloris

Bij de categorie Daredevil worden gedurfde en verrassende horecaconcepten genomineerd die dienen als inspiratiebron voor de industrie. De initiatiefnemers van deze concepten zijn eigenwijs, durven een risico te nemen en kijken buiten de gebaande paden. Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg is in deze categorie de winnaar.

De Meta Maze is een surrealistische doolhof met meer dan 40 kamers en wel 400m2 oppervlakte. Meer dan tien maanden bouwden een groep kunstenaars uit Berlijn samen met creatieve kunstenaars uit Brabant aan het prachtige doolhof. Je moet het echt zelf ervaren maar initiatiefnemer Joep van Gorp vergelijkt de ervaring als een trip, maar dan zonder drugs. De Rooftopbar opende op 17 mei haar deuren en is sindsdien dé hotspot van Tilburg. Met een all day menu van streetfood, diverse cocktails en een geweldig interieur is het de perfecte plek om Tilburg vanaf een andere hoogte te beleven.

Jury oordeel 
De categorie DareDevil ging dit jaar over extra laagjes. Net als een goede wijn. Die geeft telkens een nieuw laagje vrij. Laagjes die niet zijn gecreëerd. Maar zijn ontstaan. En in een concept is het belangrijk dat deze laagjes ongemerkt worden ingekapseld in het concept. Op zo’n manier dat je ze niet ziet, hoort of ruikt. Maar dat je het voelt. Alsof het er altijd is geweest.

Doloris overdag. Foto: Facebook Doloris

In deze categorie waren alle genomineerden in staat om een extra laagje in het hospitality-concept te verwerken. De een subtiel. De ander vol rock ‘n roll. De een bescheiden en intiem. De ander expressief en buiten de lijntjes. Letterlijk en figuurlijk. Er is er dit jaar één die alle componenten op zeer professionele wijze in het concept heeft verwerkt. Waar marketing en talent hand in hand gaat. Waar urban street art moeiteloos wordt gelardeerd met een strak georganiseerde keuken. Deze kunstzinnige organische, maar strak georganiseerde fusie tussen Berlijn en Brabant staat in Tilburg.

Exact op de grens tussen de ruige spoorzone en het commerciële centrum. Waar Tilburg voor het eerst de zonsondergang kan waarnemen. Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg is de terechte winnaar van DareDevil 2019! We feliciteren de ondernemers en het personeel van Doloris met het behalen van deze titel. Jaap van Ham, één van de ondernemers achter de rooftop hebben we nog niet gesproken, maar zijn reactie op de winst zal hoogstwaarschijnlijk zijn “het is ook gewoon een fantastisch mooie plek”. En dat is dan ook met deze prijs definitief bewezen.

Bron: Entree Magazine

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.