DRAAIMOLEN FESTIVAL 2019

Na 4 succesvolle edities op Charlotte Oord heeft Draaimolen Festival zich definitief op de kaart gezet met haar ijzersterke line-ups, verrassende samenwerkingen en artistieke finesse. Voor het komende jaar heeft het festival de unieke kans gekregen om zich te vestigen op een totaal nieuw evenemententerrein in Tilburg, het MOB Complex. Het bosgebied mag compleet naar de visie van Draaimolen worden ingedeeld zodat kunst, natuur en muziek perfect samensmelten. Foto: Draaimolen Festival 2018 door Rafael Dimiioniatis

In september vond alweer de vijfde editie van het festival plaats waar ruim 9.000 bezoekers uit maar liefst 30 verschillende landen op af kwamen. Liefhebbers van house en techno konden er genieten van de top artiesten als The Black Madonna, Larry Heard aka Mr. Fingers, Nina Kraviz, Ben UFO, I-F en nog zo’n 25 andere internationale top acts. Ook Amsterdamse DJ Job Jobse draaide op het festival en kreeg zelfs de vrijheid om twee stages te hosten. Hij toverde zijn Strangelove area 1 om in een soort illegale bosrave waar onder andere Nina Kraviz samen met Ben UFO een speciale b2b set draaide. Op zijn andere stage, diep in het bos verstopt, liet Eefje de Visser haar betoverende stem horen waarmee de diversiteit van het festival bestempeld werd.

Wat er voor komend jaar allemaal op het programma staat, houdt de organisatie nog even voor zichzelf. Wel geven ze alvast prijs dat er bijzondere nieuwe samenwerkingen in gang gezet zijn. Zo worden er komend jaar 3 stages gehost waarvan 1 door een oude bekende. ‘Ook nodigen we weer een aantal kunstenaars uit die samen met ons het prachtige nieuwe bosgebied gaan omtoveren tot een ware droomlocatie voor ons festival’. Aldus Milo van Buijtene, oprichter van Draaimolen.

Afgelopen editie nam Draaimolen op spectaculaire wijze afscheid van hun geliefde Charlotte Oord. De verhuizing zat er al een tijdje aan te komen vanwege bouwplannen maar gelukkig heeft de organisatie toch een andere parel kunnen vinden in Tilburg. ‘Met een locatie als deze kunnen wij ons geluk niet op. Het oude militaire mobilisatie terrein biedt ruimte voor zo veel vette ideeën’, vertelt Milo. ‘Vanaf begin 2019 moeten we al aan de slag op het MOB complex om het terrein klaar te maken voor het festival. Het zal een flinke uitdaging worden maar we weten zeker dat we hier een hele mooie toekomst tegemoet gaan’.

Draaimolen Festival zal plaatsvinden op 14 september 2019 en lucky bird tickets zijn vanaf woensdag 12 december verkrijgbaar.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.