DRAAIMOLEN KRIJGT VERVOLG OP NIEUWE LOCATIE

Op woensdag 31 oktober komt het goede nieuws voor de Draaimolen Festival organisatie. Draaimolen zal in 2019 definitief niet meer plaatsvinden op Charlotte Oord. De plannen van de gemeente om op Charlotte Oord een groot distributiecentrum te bouwen gaan helaas door, maar er is een nieuwe locatie, midden in de natuur! Foto: Suzanne Waijers.

Draaimolen festival vindt sinds 2015 plaats op het Charlotte Oord. Hoewel al sinds 2016 bekend was dat het festival niet meer plaats zou vinden in het bos bij de Reeshof, kreeg de organisatie het toch keer op keer weer voor elkaar uitstel van executie te krijgen. Helaas is de editie in 2018 dus écht de laatste Draaimolen op het festivalterrein bij de Reeshof geweest, het einde van het festival leek hier mee in zicht. Maar goed nieuws voor alle festivalgangers, Draaimolen zal volgend jaar toch doorgaan op een nieuwe locatie, midden in de natuur. ”Gelukkig krijgen we een nieuw festivalterrein van de gemeente, zodat we volgend jaar weer een fantastische editie kunnen neerzetten”, aldus organisator Milo van Buijtene.

Op zaterdag 14 september 2019 staat de volgende editie gepland op een nieuwe locatie in Tilburg. ”Helaas kan ik nog niets zeggen over deze locatie, maar ik weet zeker dat deze weer bijzonder gaat worden”, zegt Milo van Buijtene. Eerder gaf hij op Facebook nog aan niet verder te willen met het festival als het niet op meer op Charlotte Oord zou zijn, “de sfeer die we hier kunnen wegzetten kan geen enkele andere plek evenaren, Charlotte Oord heeft iets magisch.” De verwachtingen voor het nieuwe terrein zijn dus torenhoog.

In 2019 gaan de werkzaamheden op het Charlotte Oord van start. De gemeente gaat een bedrijfskavel gedeeltelijk omzetten naar natuur en een kavel met gelijke grootte naast een bestaand bedrijfskavel aanleggen. Hier ligt nu deels natuur. Door de bestemming van de kavels deels te verwisselen ontstaat er één groot aaneengesloten gebied met een bedrijfsbestemming en een aaneengesloten gebied met natuur (bron: gemeente Tilburg).

Erik de Ridder laat op Facebook weten dat het “bloed, zweet en tranen” heeft gekost, maar dat hij en Berend de Vries enorm blij zijn dat ze samen met Milo tot een nieuwe locatie hebben kunnen komen. “Zo’n succesvol en bijzonder festival geeft gewoon een plek nodig in onze stad en het laat zien dat we samen zaken voor elkaar krijgen. Natuurlijk met de organisatie van het festival en in dit geval vanuit B&W op een tandem met Erik De Ridder. Vanuit de raad was er ook aansporing, specifiek door Bas Verberk (D66).” Deze laatste geeft aan trots te zijn dat de partijen zijn blijven zoeken naar mogelijke oplossingen, “ondanks de verschillende ideeën, kom je dan uiteindelijk toch aan dezelfde kant van het touw uit.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Rick van Berkel