DRAAIMOLEN FESTIVAL, NA 1 SEPTEMBER, TOCH AFGELAST

107792934_1667850320041122_1186004446378696198_o
Volgens de "coronaregels" zouden grote evenementen tot 1 september verboden zijn. Hoewel Draaimolen Festival pas op 12 september zou plaatsvinden, gaat de editie van 2020 toch niet door. Dit heeft de organisatie zojuist op Facebook laten weten. Ze hebben hun uiterste best gedaan toch positief te blijven, maar geloven niet in een anderhalve meter festival.

“We tried to stay positive until the very end and did everything in our power to host Draaimolen Festival 2020, but, unfortunately, there is no other option but to cancel the event as we have to act in accordance with the public health regulations set out by the RIVM. We understand that it is near impossible to ensure a 1,5-meter distance between our visitors and it would be irresponsible of us to put your health at risk by organizing the festival in its original form.”

Het was al enige tijd opvallend stil rondom het festival. De organisatie wil daarom graag iedereen bedanken voor hun geduld. Het annuleren van het festival heeft, vooral na het wegvallen van een maandelijkse club-avond, grote financiële gevolgen. Ze hebben daarom de tijd nodig om de komende tijd “even alles op een rijtje te zetten”. Informatie over gekochte tickets volgt dus later nog.

Bas Verberk van D66 is een groot voorvechter van het festival en laat weten “Ieder festival wat moet worden afgelast door corona is een groot gemis voor onze stad. Draaimolen Festival door hun unieke en internationale karakter in het bijzonder. Vooral omdat het festival pas na 1 september plaats zou vinden en de kans leek te bestaan dat het door zou kunnen gaan, begrijp ik dat het voor de organisatie een erg lastige keuze is geweest. Maar een festival op 1,5 meter afstand is praktisch onmogelijk en daarnaast is het boeken van grote internationale namen momenteel ook erg risicovol. Respect voor hun keuze en ik hoop dat het de organisatie lukt om deze klap op te vangen en er weer te staan zodra het weer mag, kan en vooral weer reëel is.”

De eerstvolgende Draaimolen clubavond is begin november en is helaas al uitverkocht.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.