TILBURGSE FOODTRUCKONDERNEMERS TOVEREN IBIS-PARKEERPLAATS OM TOT CORONAPROOF DRIVE-THRU

IMG_20170419_171446087
TILBURG – Vier Tilburgse truckfood ondernemers en IBIS Tilburg slaan de handen ineen en lanceren de T-Food-Drive-Thru. Deze drive-thru is drie weekenden lang te vinden op het parkeerterrein van ibis Tilburg, gelegen aan de Dr. Hub van Doorneweg. Je kunt er terecht voor papat, barbecue, smoothies en wafels. En dat allemaal coronaproof: je haalt je gerechten op zonder de auto te verlaten en door vooraf online te bestellen en te betalen.

Het idee van de Foodcourt Drive-Thru komt uit de koker van verschillende foodtruck ondernemers. De Bont: “Wij staan vaak op evenementen, maar door het coronavirus gaat bijna niets meer door. Met dit plan hopen we mensen met onze passie voor lekker eten een leuke dag te bezorgen in een nieuwe setting.”

De Bont hoopt met het aanbieden van al het lekkers op termijn nog meer foodtrucks aan de T-Food-Drive-Thru te verbinden. De parkeerplaats van het hotel is daar groot genoeg voor en het hotel werkt goed mee “Zo regelen zij de faciliteiten voor ons, zoals bijvoorbeeld de prullenbakken, en zijn ze erg schappelijk geweest voor het verhuren van het terrein.” Hotelmanager Bram Kuijpers van IBIS Tilburg: “Het zijn ook rare tijden voor ons als hotel en we wilden al langer wat meer doen met dat grote terrein van ons. We zijn dan ook ontzettend blij dat we het kunnen gebruiken dit initiatief. Als het een succes is, dan is het wel waarschijnlijk dat we op de parkeerplaats vaker evenementen gaan organiseren.”

De drive-in is niet geschikt voor spontane bezoekjes, maar werkt via een website waar bezoekers vooraf hun bestelling doorgeven, evenals het tijdstip waarop ze hun bestelling komen afhalen. Op de parkeerplaats van IBIS Tilburg kunnen zij vervolgens met de auto langs de stands rijden en is het tevens de afspraak om op het terrein de auto niet te verlaten. Het personeel begeleidt de bezoekers naar de stands. Daarnaast is er een route uitgestippeld die de bezoekers dienen te volgen. De richtlijnen van het RIVM worden door iedereen op het parkeerterrein te allen tijden in acht genomen. Om de bezoekers hier extra op te attenderen, wordt er een grote banner met daarop de maatregelen gemonteerd bij de entree van het terrein.

De foodtruck-drive-thru zal de komende drie weekenden op vrijdag, zaterdag en zondag bereikbaar zijn tussen 16:00 uur en 21:00 uur met Hemelvaartsdag (21 mei) en Eerste Pinksterdag (31 mei) extra. Het menu is te vinden op www.t-food.nl. De Bont: “We gaan na drie weken evalueren of we nog meer weekenden open gaan. Dit is onder andere afhankelijk van eventuele versoepeling van de maatregelen voor de horeca.”

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.