DROOMCONCERT FINALE VAN DROMEN OP MUZIEK

Stichting Muziek Nu voelt zich thuis in Tilburg als stad van culturele makers. Met het project ‘Dromen op muziek’ maken de Tilburgse componisten en initiatiefnemers Evert van Merode en Arjan van Baest hun dromen waar. Het sfeervolle hoogtepunt van het project wordt gevormd door de concerten ‘Dromen op muziek’ waarvan de eerste plaatsvindt op zaterdagavond 1 december 20:00 uur in Het Cenakel in Tilburg. Uitvoerenden zijn het Vlaamse pianotrio Trio Landini en het projectkoor Muziek Nu o.l.v. Arjan van Baest.

Dromen op muziek
Het droomconcert vormt de feestelijke afsluiting van het project ‘Dromen op muziek’ van Stichting Muziek Nu. Zes talentvolle Nederlandse en Vlaamse componisten kregen begin 2018 de opdracht een werk te schrijven voor pianotrio (piano, viool en cello), geïnspireerd door poëzie met als rode draad ‘Dromen’. De werken worden uitgebracht op cd en een deel beleeft live een (wereld)première tijdens het concert in Tilburg. “Met veel ontvangen steun en betrokkenheid in het afgelopen jaar worden onze dromen hiermee werkelijkheid” aldus een enthousiaste Van Merode.

Droomconcert
Drie van de zes nieuwe composities van Nicoline Soeters, Br. Kris Oelbrandt, Ralf Pisters, Erik Desimpelaere, Van Merode en Van Baest worden op 1 december in Tilburg gespeeld door Trio Landini met Jenny Spanoghe (viool), Geert De Bievre (cello) en Paul Hermsen (piano). Het trio speelt de andere drie nieuwe werken tijdens het droomconcert in Amsterdam op 2 december. Daarnaast klinken er in de sfeer van Sinterklaas en Advent verschillende koorwerken, waarvan er enkele speciaal voor dit droomconcert door Van Baest en Van Merode gescheven zijn. Zangers uit Tilburg en omgeving vormen het projectkoor Muziek Nu.

Tot besluit
Stichting Muziek Nu laat nieuwe muziek schrijven voor professionals en amateurs en presenteert deze op een fantasievolle manier aan het publiek. Passie voor muziek, vernieuwing en speelsheid staan daarbij centraal.

Droomconcert Dromen op Muziek | Za 1 december 2018 20:00 uur (zaal open 19:30 uur) | Het Cenakel, Cenakel 1, 5022 KK Tilburg | Entree (€ 17,50 kassa / € 15,- VVK / € 12,50 studenten).
Meer informative over Muziek Nu, bestellen cd en reserveren van kaarten: www.muziek-nu.nl. Daar kunnen ook kaarten worden besteld voor het concert in Amsterdam.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.