Eerste 24-uurs supermarkt in Tilburg!

TILBURG – De oplettende Ringbaangebruiker heeft het rond november zien gebeuren, de ombouw van de Texaco Ringbaan Oost naar Spar Express. Daarmee is stilletjes de eerste 24 uurs supermarkt van Tilburg geboren.

Je kent het vast wel: nog even lekker thuis borrelen na het stappen en geen zak chips meer in de kast te bekennen, je hebt een zeer vroege shift en geen beleg meer in je koelkast of het hele huis al afgezocht naar toiletpapier met maar één conclusie: het is op! Tot 2 uur in de nacht kon je jezelf tot op heden naar één van onze avondwinkels wenden, of, voor wie liever niet de deur uit gaat, gebruik maken van de “6 uur tot 6 uur” nacht koerier. Sinds een maand mogen we aan dit rijtje een derde optie toevoegen: Spar Express aan de Ringbaan Oost.

In oktober was het nog een reguliere Texaco shop zoals we die ook kennen van langs de snelweg, maar sinds november is er dus een 24/7 supermarkt geopend. Waar de avondwinkels voornamelijk gericht zijn op zoutjes en alcoholische versnaperingen en aardig prijzig zijn, biedt de nieuwe express market uitkomst voor drogmetica, broodbeleg, zuivel, sauzen, maaltijdonderdelen en schoonmaakartikelen. Eigenlijk alles wat een kleine buurtsuper of campingwinkel ook in het assortiment heeft en dat tegen ,,Albert Heijn achtige prijzen”, aldus een medewerker. In de Spar is ook een Subway-vestiging geïntegreerd, helaas voor de liefhebbers is deze niet 24 uur per dag geopend.

Foto: Subway vestiging in de 24/7 supermarkt, Wijzijntilburg.nl

24-uursopening bijzonder in Nederland
De locatie aan de Ringbaan en een shop langs de A9 bij Heemskerk zijn de eerste twee Spar-vestigingen waar klanten dag en nacht terecht kunnen. Behalve de twee Express-winkels bij Texaco-tankstations zijn er in Nederland maar zes vestigingen van een groot supermarktbedrijf 24 uur per dag open. Begin 2017 is Spar Nederland samen met EG Group, de partij die de meeste Texaco-stations in de Benelux exploiteert, van start gegaan met de nieuwe winkelformule. Recentelijk berichtte TankPro dat de uitrol van de Spar-formule ‘on hold’ was gezet door EG Group. Dat was echter onjuist. Er kwamen dus wel degelijk twee nieuwe locaties bij. Vanaf begin 2018 wordt gestart met het ombouwen van alle 130 vestigingen, deze worden allemaal voorzien van een Spar express-winkel.Foto: Assortiment Spar Express, Wijzijntilburg.nl

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.