EERSTE EDITIE SWIM TO FIGHT CANCER TILBURG NU AL SUCCES

Met de donatieteller op ruim 175.000 euro en 364 zwemmers die aanstaande zondag het water in gaan, is de eerste Tilburgse editie van Swim to Fight Cancer nu al een succes. Op 26 augustus start ‘de Swim’ om 13.00 met de Kidsswim op 250 en 500 meter en om 18.00 uur wordt de cheque uitgereikt aan de landelijke stichting Fight Cancer. Op de kade verrijst een heus evenemententerrein met diverse optredens, een kidsplein en foodtrucks.

Het was even spannend of het evenement kon doorgaan in de Piushaven, toen er eerder deze week blauwalg werd geconstateerd in het Wilhelminakanaal. Na diverse metingen hebben Rijkswaterstaat en de gemeente Tilburg groen licht gegeven. Er is geen blauwalg in het gedeelte van de Piushaven waar gezwommen wordt. Wel is de route iets verlegd, de deelnemers zwemmen nu tot aan de draaibrug en keren daar weer om. De uiteindelijke zwemafstand blijft 2km. De gemeente blijft voor de zekerheid de waterkwaliteit tot vlak voor het evenement monitoren.

Over het evenement
Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in Tilburg. Andere steden als Den Bosch en Nijmegen gingen Tilburg al voor. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. 

De editie Tilburg wordt georganiseerd door een vrijwilligersbestuur met als voorzitter Jeroen Beurskens: “Toen we dit voorjaar besloten om de Swim naar Tilburg te halen, hadden we voor onszelf een redelijk stevige ambitie neergezet. Maar van dit enorme bedrag aan donaties en het aantal deelnemers hadden we voor zo’n eerste editie alleen maar durven dromen. Het zegt wat ons betreft veel over de Tilburgse mentaliteit. Ook heel mooi is het om te merken hoeveel mensen, organisaties, leveranciers en ondernemers hun hulp vrijwillig of tegen een vriendenprijs aanbieden. Denk aan de organisatie, ehbo, duikers, de brandweer en de vele artiesten. Samen maken we er een groot festijn van.”

Feest
Met DJ R-No, DJ Cazler, de Royal Diva’s, Braziliaanse percussieband Divertimento en een uitgebreid Kidsplein op de kade wordt het gegarandeerd een feest voor jong en oud. Na bekendmaking van het opgehaalde bedrag barst om 18.15 het grote feest los.

Programma
13:00 uur: opening evenemententerrein en ontvangst deelnemers
14:00 uur: start kidsswim en aansluitend G-team
14:30 uur: start individuele zwemmers
15:00 uur: start bedrijventeams
18:00 uur: bekendmaking opgehaalde bedrag
18:15 uur: groot feest op de kade
20:00 uur: einde event 

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.