EERSTE KAARTEN VOOR SURREALISTISCHE DOOLHOF IN DE VERKOOP

Op 29 januari om 12:00 uur komen de eerste kaarten voor Doloris, een doolhof en rooftopbar, in de verkoop. Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar en je krijgt er ook nog eens korting op.

In het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan wordt momenteel hard gewerkt aan de doolhof en rooftopbar. Nieuwsgierige mensen moeten nog heel even geduld hebben. Doloris gaat in mei open in Tilburg.

Het doolhof zal 40 ervaringskamers en 2200m² aan kunst hebben en is toegankelijk via de goederenlift uit de trailer, die vrijdag vrijgegeven werd. Samen met het 400 vierkante meter grote dakterras zal dit voor een toename aan (internationale) bezoekers zorgen. “Terwijl je paden volgt, muren beklimt en door mysterieuze objecten kruipt, wordt de tijd vloeiend” valt op de website van Doloris te lezen. Het wordt een walk-through experience, waarin je langs allerlei surrealistische taferelen komt.

De voorbereiding om het doolhof naar Tilburg te halen loopt al jaren. Een soortgelijk doolhof was van 2010 tot 2014 te bezoeken in Berlijn. Daar trok het doolhof – genaamd Peristal Singum – meer dan 40.000 bezoekers. Het idee om een soortgelijke doolhof naar Tilburg te brengen komt van cultureel bedrijf Qanvas, dat ook verantwoordelijk is voor onder andere Aus Berlin.

De rooftopbar valt in handen van horeca-ondernemer Jaap van Ham, Qanvas-oprichter Joep van Gorp en Gijs van der Velden van Cookaholics. Ze denken aan een gastrobar-concept: waar kwaliteitseten, -bier, wijn en cocktails hand in hand gaan.


Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.