EERSTE KEER DUTCH TECHNOLOGY WEEK IN TILBURG

Tilburg deed dit jaar voor het eerst mee aan Dutch Technology Week. Tijdens deze week worden wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. En die hebben ze hier in Tilburg natuurlijk ook! Ook al hebben we de eerste 6 edities even uitgezeten, nu waren we er bij met een High Tech Ontdekkingsroute en nog veel meer. De route leidde op zaterdag 9 juni naar Het Ontdekstation013 waar het centrale thema ‘techniek in beweging’ voor veel bekijks zorgde. Foto: William van der Voort.

Het was een drukke bedoeling bij Het Ontdekstation013 in de Spoorzone. Er waren vooral veel ouders met kinderen aanwezig, maar de jongeren werden ook vertegenwoordigt. Lokale bedrijven lieten in het ontdekstation zien dat de hightech industrie een belangrijke sector is als het aankomt op de Nederlandse economie met verschillende tentoonstellingen die de bezoekers lieten ervaren en zien hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld kunnen veranderen. “We laten onder meer zien dat Tilburg al generaties lang een echte makers-stad waarin naast het gebruik van technische kennis uit het verleden juist ook met de toekomst bezig is.” 

De aanwezig bedrijven, personen en instellingen waren: Aces Direct, Tilburg Universiteit, Hoppenbrouwers, ROC Tilburg, 2College, Vincents Tekenlokaal, DYNAMAG, Jan Hein van Stiphout, Ellemarie van Laanen, Shapelab, Van Pet naar Pret, Dynniq en LiveWall. Er werden workshops gegeven, uitvindingen gepresenteerd en je kon zelf ook van alles doen met de aanwezige techniek. Een populaire stand was die van Vincents Tekenlokaal, waarbij je door middel van Augmented Reality in je eigen tekening kan gaan staan. Ook het afschieten van een petfles raket werd goed ontvangen door de aanwezige kinderen.

Naast de zaterdag, was er de rest van de week natuurlijk ook nog een hoop te doen in Tilburg voor de Dutch Technology Week. Dinsdag 5 juni was de Young Talent Tour, waarin leerlingen van de bovenbouw, VMBO, HAVO en VWO verschillende bedrijven bezochten en daar leerden over technologie. Op woensdag vond de Brabant Robot Challenge plaats waarop studenten resultaten van hun onderzoek naar robotica-oplossingen presenteerden. En ook was er de lancering van het Deltaplan Techniek Midden-Brabant. Waarin de Gemeente Tilburg en technische bedrijven de handen ineens slaan om de toestroom van technisch personeel te bevorderen. 

Met dit succesvolle programma hopen we dat Dutch Technology Week volgend jaar weer terug komt in Tilburg! Hierbij alvast een recap van dit jaar:

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.