EXPOSITIE OVER DE GESCHIEDENIS VAN DE AABE FABRIEK

 Sinds vrijdag 14 december is er in AaBe Fabriek een expositie te bezichtigen, waarbij de geschiedenis van AaBe Fabriek centraal staat. De ondernemers van het winkelgebied wilden graag een unieke sfeer- en winkelbeleving creëren en zo is dit initiatief ontstaan. Wat begon als een tijdelijke expositie, is uitgegroeid tot een permanente expositie. Het bleek namelijk een groot succes: een ontmoetingsplek voor oud-AaBe’ers. 

 In de grote vitrinekasten, gelokaliseerd in het winkelcentrum, wordt materiaal geëxposeerd van de vroegere textielfabriek. AaBe Textiles directeur Jan Willem Bloemen (op de foto rechts) heeft het grootste gedeelte van de inrichting verzorgd en zijn materialen uitgeleend. Daarnaast heeft textielmuseum Tilburg foto- en tekstmateriaal geleverd, als toevoeging aan de expositie. Er zijn ook diverse onderdelen uit privécollecties afkomstig. Sommige bijzondere items zijn nog nooit eerder geëxposeerd. 

 Via deze weg wilt de Aabe Fabriek oud-AaBe’ers oproepen om materialen met ze te delen, zodat dit (tijdelijk) toegevoegd kan worden aan de expositie. Mocht u nog een mooie toevoeging op zolder hebben liggen, dan kunt u mailen naar Marketing.NL@cbre.com. AaBe Fabriek zal ontzettend blij zijn met uw producten en materialen! 

 AaBe Fabriek is overigens ook volkomen van deze tijd. Sinds kort worden er namelijk dekens/plaids, maar ook sjaals nieuw gemaakt en weer verkocht in de AaBe Fabriek! Wij nodig u graag uit om de expositie te komen bezichtigen en oude tijden te herbeleven. Dit kunt u combineren met een bezoek aan één onze vele winkels of het doen van uw dagelijkse boodschappen. Uiteraard bent u na afloop van harte welkom voor een kopje koffie bij Het Ketelhuis. 

De AaBe Fabriek mag zich met een historisch karakter en ruim 31.000 m2 aan vloeroppervlak dé blikvanger van de regio noemen. Voor de bezoekers valt er op de AaBe Fabriek veel te zien, te beleven, te winkelen en inspiratie op te doen. Er zijn 750 gratis parkeerplaatsen voor de deur en in het gehele winkelcentrum is gratis Wi-Fi aanwezig. Ook vinden er regelmatig activiteiten en live evenementen plaats. De AaBe Fabriek is zeven dagen per week geopend.

Voor de openingstijden: zie www.aabefabriek.nl

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.