FAIRYTALE FESTIVAL GAAT HAAR SPROOKJE HERSCHRIJVEN: GROTER EN DIVERSER

Foto door: Joris Bisschops
Na vijf jaar gooit het bekende tweedaagse festival in Kaatsheuvel het roer om. Met vijf podia in plaats van vier en wat extra vierkante meters terrein is Fairytale niet alleen een stuk groter dan de voorgaande jaren, maar is er ook plaats voor een aantal nieuwe muziekgenres. Denk aan Nederlandstalig, disco en urban. Hardstyle, house en alles wat daar tussenin zit blijft overigens ook gewoon onderdeel van het sprookje dat zich afspeelt op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2020. Met headliners als Benny Rodrigues, D-Sturb en John de Bever belooft het een zeer uiteenlopend festival te worden: “We verwachten dat de zesde editie van Fairytale Festival één groot gekkenhuis wordt!”, aldus de Tilburgse Dennis Lommelen, mede-organisator van het festival. 

In 2015 vond door het eerst Fairytale festival plaats in Kaatsheuvel, toen nog aan de Eftelingsestraat. Geen toeval natuurlijk, het feestje is een knipoog naar de sprookjeswereld die de Efteling biedt. Na een paar jaar verhuisde het festival naar de westelijke rand van het dorp. Daar beschikken ze over een grasland dat twee keer zo groot is. Ook de vrijdagavond werd aan het programma toegevoegd. Die bleek goed voor zo’n 1500 bezoekers; voor de zaterdag rekent de organisatie op 5000 muziekliefhebbers, zeker gezien de gunstige weersvoorspellingen. ,,Wat we willen, is doorgroeien naar tienduizend bezoekers. De ruimte en de faciliteiten, bijvoorbeeld voldoende bars, toiletten en kluisjes, zijn hier beschikbaar.” Nu, zo’n twee jaar later, zetten ze die veranderingen verder door.

 

Freestyle Friday wordt Feest Vrijdag
“De vrijdag van het festival was voorheen gereserveerd voor een flinke dosis freestyle. Dat verandert dit jaar!”, zegt Dennis Lommelen. “De Freestyle Friday wordt deze 6e editie vervangen door Feest Vrijdag; een dag waarop feest centraal staat.” Enkele artiesten uit de line-up van Feest Vrijdag? Nederlandse zanger John de Bever, feest dj-duo Fatguys en lokale helden de Buren van de Brandweer, die ook dit jaar weer hun eigen feestje bouwen in de Teagarden.

Foto: De Teagarden bij Fairytale Festival

Disco Snolly & SMÈRRIG & Benny Rodrigues
De zaterdag van Fairytale Festival verandert eveneens. Het festival maakt namelijk plaats voor nieuwe concepten en podia. “Omdat de hardstyle tent voorgaande jaren uit zijn voegen dreigde te barsten hebben we besloten dit feestje naar buiten te verplaatsen. Daarvoor in de plaats is er dit jaar in de tent een programmering van house en tech house neergezet, met als headliner niemand minder dan Benny Rodrigues!” Daarnaast wordt er een geheel nieuwe stage neergezet waar SMÈRRIG de boel zal runnen. Dat beloofd een groot, vies feestje te worden! Ook heeft het festival een primeurtje in petto. Het is namelijk de aller eerste keer dat het Tilburgse Disco Snolly naar Kaatsheuvel komt! Het gezelligste discofeest van de Lage Landen host een glitter-overladen podium waar de vrolijkste discomuziek zal worden gedraaid.


Van vaasje naar pint
Daarnaast is de Beergarden weer terug en groter dan ooit! “De Beergarden bleek zo’n succes, dat we deze dit jaar, in samenwerking met Bud, hebben uitgebreid. Er is een breder assortiment aan speciaalbier verkrijgbaar en er is deze editie ook foodpairing.”. Een heerlijk plekje als je even wilt ontspannen. Hoe dat allemaal op het Kaatsheuvelse festival terrein past? Dennis legt het uit: “Omdat we vorige jaren stijf uitverkocht waren hebben we de capaciteit vergroot. Zodat iedereen de kans krijgt om te genieten van het sprookje van Fairytale. Het is dus nog hetzelfde terrein, alleen hebben we er een aantal vierkante meters bij gesprokkeld.”

Net als ieder jaar heeft Fairytale Festival een thema. Dit jaar is dat ‘The Church of Happiness’. Dit zal je terugzien in de aankleding en de eindshow waar Fairytale om bekend staat.

Redactie WijZijnTilburg

Wij Zijn Tilburg is een nieuw stadsplatform dat door liefhebbers van Tilburg wordt bijgehouden. Onze liefde voor stad uit zich in de vorm van de laatste nieuwtjes, eigen geproduceerde videoprogramma’s, interviews met ondernemers, blogs, routes en nog veel meer.